Συνεργασία Ελλάδας- Αλβανίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος

    Ημερομηνία:

    Διμερής συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και του Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας Bledi Cuci. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, οι Υφυπουργοί Ελλάδας και Αλβανίας Ελευθέριος Οικονόμου και Andi Mahilla, η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα Luela Hajdaraga και εκπρόσωποι της Αστυνομίας των δύο χωρών.

    Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας της αστυνομίας των δύο χωρών, με σκοπό την βέλτιστη αξιοποίηση πληροφοριών για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πρόταση θα έχει η ενίσχυση του Κοινού Κέντρου Επαφής στην Κακαβιά.

    GLEARNET

    Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις συνέπειες που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την αύξηση των προσφυγικών ροών και ενημέρωσε τον ομόλογό του για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος EMPACT για την εμπορία ανθρώπων και παιδιών. Το ζήτημα αυτό εξάλλου, θα απασχολήσει την Υπουργική Διάσκεψη των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου στην Αθήνα.

    Φλίγκος

    Συζητήθηκαν επίσης, το σχέδιο του εφαρμοστικού πρωτοκόλλου της επανεισδοχής Ε..Ε – Αλβανίας, η Αστυνομική συνεργασία των δύο χωρών για την επιμόρφωση σπουδαστών της Αλβανικής Αστυνομικής Ακαδημίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών.

    Συνεργασία Ελλάδας- Αλβανίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος Συνεργασία Ελλάδας- Αλβανίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση των έργων στην Πλατεία Όλγας

    Πότε θα είναι έτοιμη η πλατεία Όλγας; Είναι ένα...

    ΠΑΤΡΑ: Mας κλέβουν με… ΑΙ – Δείτε πώς

    Η απάτη,.. αποκτά ΑΙ Μέχρι σήμερα «φωνάζαμε» να δίνονται οδηγίες...

    Το κρυμμένο “διαμάντι” του Κορινθιακού που βρίσκεται κοντά στην Πάτρα (video)

    Μικροί καταπράσινοι όρμοι, πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα...

    Ενιαία φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα: Πώς θα εκδίδεται

    Μέχρι το τέλος της χρονιάς, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα...