ΣΥΝΤΑΓΗ: Cacio e pepe με Σκοτύρι Ίου

    Ημερομηνία:

    Η πιο απλή μακαρονάδα. Κυριολεκτικά σημαίνει «τυρί και πιπέρι». Είναι μια κλασική μακαρονάδα της περιοχής του Λάτσιο της Ιταλίας, που φτιάχνεται με μπόλικο τυρί pecorino (cacio) και πιπέρι (pepe)!

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνει al dente.
    Όσο βράζει το σπαγγέτι σοτάρουμε το μαύρο πιπέρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1΄-2΄ μέχρι να αρχίσει να απελευθερώνει τα αρώματά του.

    Βήμα 2

    Όταν το σπαγγέτι είναι έτοιμο, κρατάμε περίπου 1/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο έβρασαν και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το βρασμένο ζυμαρικό στο τηγάνι με το πιπέρι και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε ανακατεύοντας καλά.

    Βήμα 3

    Ρίχνουμε το Σκοτύρι Ίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα που θα καλύψει τα ζυμαρικά.

    Βήμα 4

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον πιπέρι αν θέλουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αντόνιο Μπαντέρας – Μέλανι Γκρίφιθ: Η κόρη τους παντρεύτηκε στην Ισπανία – Δείτε τις φωτογραφίες

    Η κόρη του Αντόνιο Μπαντέρας και της Μέλανι Γκρίφιθ παντρεύτηκε στην Ισπανία, το...

    Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα: Περιπολικό πήγε τη Βανδή σε συναυλία και στη κόρη μου είπαν δεν είναι ταξί;

    Ξέσπασε ο Σάκης Γρίβας, πατέρας της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα,  για...

    Capital Economics: Ο χρυσός είναι φούσκα που θα σκάσει σύντομα

    Ο χρυσός μοιάζει όλο και περισσότερο με φούσκα, καθώς...

    Τα δώρα της πλουσιότερης γυναίκας του κόσμου – Ένα νησί στις Σεϋχέλλες και φάκελοι με λεφτά

    21 Οκτωβρίου 1922 Γεννιέται στο Παρίσι η Liliane Bettencourt. Ο...