ΣΥΝΤΑΓΗ: Cacio e pepe με Σκοτύρι Ίου

    Ημερομηνία:

    Η πιο απλή μακαρονάδα. Κυριολεκτικά σημαίνει «τυρί και πιπέρι». Είναι μια κλασική μακαρονάδα της περιοχής του Λάτσιο της Ιταλίας, που φτιάχνεται με μπόλικο τυρί pecorino (cacio) και πιπέρι (pepe)!

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνει al dente.
    Όσο βράζει το σπαγγέτι σοτάρουμε το μαύρο πιπέρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1΄-2΄ μέχρι να αρχίσει να απελευθερώνει τα αρώματά του.

    Βήμα 2

    Όταν το σπαγγέτι είναι έτοιμο, κρατάμε περίπου 1/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο έβρασαν και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το βρασμένο ζυμαρικό στο τηγάνι με το πιπέρι και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε ανακατεύοντας καλά.

    Βήμα 3

    Ρίχνουμε το Σκοτύρι Ίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα που θα καλύψει τα ζυμαρικά.

    Βήμα 4

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον πιπέρι αν θέλουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί δεν πρέπει να κλείνεις τους καθρέφτες του αυτοκινήτου σου

    Ο κόσμος του αυτοκινήτου εξελίσσεται συνεχώς, με νέες τεχνολογίες να κάνουν...

    Ξενύχτηδες ή πρωινοί τύποι: Ποιοι είναι πιο έξυπνοι; Έρευνα σε 26.000 άτομα απαντά

    Σας αρέσει να ξυπνάτε νωρίς και να ξεκινάτε την...

    Πως η Αγιά Σοφιά άντεξε 64 σεισμούς μέχρι 7,4 Ρίχτερ

    Ποιο είναι το μυστικό για τον τρόπο που χτίστηκε...

    Αυτά είναι τα “ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ” μέρη στην Ελλάδα!

      Σπίτια παλαιά, αρχοντικά, κουβαλούν ιστορίες παλαιές όσο και αυτά....