ΣΥΝΤΑΓΗ: Cacio e pepe με Σκοτύρι Ίου

    Ημερομηνία:

    Η πιο απλή μακαρονάδα. Κυριολεκτικά σημαίνει «τυρί και πιπέρι». Είναι μια κλασική μακαρονάδα της περιοχής του Λάτσιο της Ιταλίας, που φτιάχνεται με μπόλικο τυρί pecorino (cacio) και πιπέρι (pepe)!

    GLEARNET

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνει al dente.
    Όσο βράζει το σπαγγέτι σοτάρουμε το μαύρο πιπέρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1΄-2΄ μέχρι να αρχίσει να απελευθερώνει τα αρώματά του.

    Βήμα 2

    Όταν το σπαγγέτι είναι έτοιμο, κρατάμε περίπου 1/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο έβρασαν και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το βρασμένο ζυμαρικό στο τηγάνι με το πιπέρι και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε ανακατεύοντας καλά.

    Βήμα 3

    Ρίχνουμε το Σκοτύρι Ίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα που θα καλύψει τα ζυμαρικά.

    Βήμα 4

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον πιπέρι αν θέλουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθησαν δυο άτομα για διάπραξη απάτης σε βάρος ηλικιωμένου

    Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους Αττικής, από...

    Εκδήλωση για την Παλαιστίνη πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας – φωτό

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14/9/2025,...

    Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης την Παρασκευή 19-9 η κωμωδία “Ο Γαμβρός μας”

    Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων...

    Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών: Κάλεσμα στη γενική συνέλευση αρχαιρεσιών

    Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Πατρών προσκαλεί τα τακτικά μέλη...