ΣΥΝΤΑΓΗ: Cacio e pepe με Σκοτύρι Ίου

    Ημερομηνία:

    Η πιο απλή μακαρονάδα. Κυριολεκτικά σημαίνει «τυρί και πιπέρι». Είναι μια κλασική μακαρονάδα της περιοχής του Λάτσιο της Ιταλίας, που φτιάχνεται με μπόλικο τυρί pecorino (cacio) και πιπέρι (pepe)!

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνει al dente.
    Όσο βράζει το σπαγγέτι σοτάρουμε το μαύρο πιπέρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1΄-2΄ μέχρι να αρχίσει να απελευθερώνει τα αρώματά του.

    Βήμα 2

    Όταν το σπαγγέτι είναι έτοιμο, κρατάμε περίπου 1/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο έβρασαν και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το βρασμένο ζυμαρικό στο τηγάνι με το πιπέρι και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε ανακατεύοντας καλά.

    Βήμα 3

    Ρίχνουμε το Σκοτύρι Ίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα που θα καλύψει τα ζυμαρικά.

    Βήμα 4

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον πιπέρι αν θέλουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έρχονται νέα μέτρα για τα ακίνητα: Φοροαπαλλαγή σε ευέλικτες μισθώσεις και πιστοποιητικό φερεγγυότητας για ενοικιαστές

    Δύο κρίσιμες παρεμβάσεις που αλλάζουν το τοπίο των μισθώσεων βρίσκονται...

    Δυτική Ελλάδα – Τραγωδία με 23χρονο! Επεσε από γκρεμό στη θάλασσα – φωτό

    Τραγικό τέλος είχε η νυχτερινή διαδρομή ενός 23χρονου στην Κεφαλονιά, όταν το...

    Συνταγή: Εκμέκ κανταΐφι με ελαφριά σαντιγί

    40′ προετοιμασία 15′ ψήσιμο Περιεχόμενα      6 ώρες αναμονή Σύνολο: 6 ώρες και 55′ Υλικά Μερίδες: 20  450 γρ....

    Πάτρα: Οι εφημερεύοντες γιατροί το Σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου

    13,14 Σεπτεμβρίου (από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ....