ΣΥΝΤΑΓΗ: Φρικασέ με μανιτάρια, πλούσιο και μυρωδάτο

    Ημερομηνία:

    30′ προετοιμασία
    30′ μαγείρεμα
    Σύνολο: 1 ώρα

    Υλικά

    Μερίδες: 4-5

    600 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση (τα μικρά, ολόκληρα)
    3 μέτρια μαρούλια, χοντροκομμένα
    2 μάτσα σέσκουλα, χοντροκομμένα
    500 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
    1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
    100 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για το αυγολέμονο

    2 αυγά
    ο χυμός από 1 λεμόνι
    1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Διαδικασία

    Για να φτιάξουμε το πλούσιο φρικασέ με μανιτάρια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα μαρούλια, τα σέσκουλα και το σπανάκι.
    Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα ζεσταίνουμε (χωρίς λάδι ή νερό) σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος τους.
    Προσθέτουμε το λάδι, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
    Ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει τα υλικά κατά 1 εκ., αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
    Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
    Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

    Αυγολέμονο

    Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα αυγά με τον χυμό και το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Ρίχνουμε σταδιακά ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
    Αδειάζουμε στο φρικασέ, προσθέτουμε τον άνηθο και σείουμε την κατσαρόλα ώστε να πάνε παντού.

    Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν δυναμικά στα ελληνικά ομόλογα

    Ισχυρές ροές ξένων κεφαλαίων καταγράφονται φέτος στην ελληνική αγορά ομολόγων και μετοχών, επιβεβαιώνοντας την...

    Η συνταγή της γιαγιάς Άννας: Φανουρόπιτα με την ευχή του Αγίου Φανουρίου

    Η φανουρόπιτα είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική παραδοσιακή πίτα...

    Ο Ιάσων Φωτήλας αποχαιρετά τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας αποχαιρετά τον Απόστολο Βεσυρόπουλο...

    EMΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ: Ο Eμπορικός σύλλογος “απών” από τις τρέχουσες εξελίξεις.

    Κύριε πρόεδρε, Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εμπορική κοινότητα, ο...