Συνταγή για εκμέκ παγωτό: Μια δροσερή παραλλαγή του κλασικού γλυκού

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Το εκμέκ παγωτό συνδυάζει την κλασική γεύση του σιροπιαστού εκμέκ με την δροσιά του παγωτού, δημιουργώντας ένα δροσιστικό και απολαυστικό γλυκό ιδανικό για ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

    Υλικά

    Για το εκμέκ:

    • 500 ml γάλα φρέσκο
    • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
    • 100 γραμμάρια ζάχαρη
    • 1 φλούδα λεμονιού
    • 1 ξύλο κανέλας
    • 4 αυγά
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • 100 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα (προαιρετικό)

    Για το σιρόπι:

    • 500 ml νερό
    • 500 γραμμάρια ζάχαρη
    • 1 φλούδα λεμονιού
    • 1 ξύλο κανέλας
    • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

    Για το παγωτό:

    • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
    • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

    Οδηγίες

    Για το εκμέκ:

    1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
    2. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
    3. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
    4. Ενσωματώστε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
    5. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
    6. Ρίξτε το μείγμα σε ένα πυρέξ και πασπαλίστε με τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης, αν θέλετε.
    7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του εκμέκ.

    Για το σιρόπι:

    1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    2. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.
    3. Περιχύστε το κρύο σιρόπι πάνω από το ζεστό εκμέκ και αφήστε το να το απορροφήσει.

    Για το παγωτό:

    1. Σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη σαντιγί.
    2. Απλώστε τη σαντιγί πάνω από το σιροπιασμένο εκμέκ.
    3. Βάλτε το εκμέκ παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.
    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Στέγη Γραμμάτων “Κωστής Παλαμάς”: Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ποίηση!

    γράφει η Σοφία Καυκοπούλου Μετά από ανοιχτή πρόσκληση της Στέγης...

    ΑΧΑΪΑ: Διπλή οικογενειακή τραγωδία! “Εφυγε” και η Γωγώ Ροδοπούλου – ΦΩΤΟ

    Εφυγε από τη ζωή, μετά από άνιση μάχη με...

    Η καραμπόλα έφτασε στο Λαύριο και στο λιμάνι του Αστακού

    Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρότι μετά από τόσα χρόνια...

    ΡΙΟ: ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ: Δεκάδες ασθενείς σε ράντζο… επό τριήμερο – ΒΙΝΤΕΟ

    Τουλάχιστον 30ράντζα στους διαδρόμους των εξωτερικών ιατρείων στο Νοσοκομείο...
    Best Shop