Συνταγή για φακές – σούπα που βοηθά να αντιμετωπίσουμε το κρύο

    Ημερομηνία:

    Με τη θερμοκρασία να πέφτει διαρκώς και τον υδράργυρο να δείχνει πολύ υπό το μηδέν, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ζεσταθούμε από μια λαχταριστή σούπα.

    Ναι, εντάξει, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζεσταθεί κάποιος, αλλά κανείς δεν είναι τόσο γευστικός και απολαυστικός όσο μία σούπα. Όταν, μάλιστα, αυτή συνδυάζει λαχανικά που προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό και μας γεμίζουν ενέργεια, τότε το να τη δοκιμάσουμε αποτελεί μονόδρομο.

    Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μία συνταγή, έναν εναλλακτικό τρόπο για να μαγειρέψετε φακές. Αντί απλώς να τις βράσετε και να τις φάτε σαλάτα ή με ξύδι μπορείτε να τις συνδυάσετε με καρότο και πράσο και να τις απολαύσετε μία μέρα με πολύ κρύο ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή επιθυμείτε.

    Τι θα χρειαστείτε

    2 λίτρα ζωμό λαχανικών
    150γρ. φακές
    6 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
    2 πράσα, ψιλοκομμένα (περίπου 300γρ.)
    ψιλοκομμένο δυόσμο για το σερβίρισμα

    Πώς θα τη φτιάξετε:

    Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεστάνετε τον ζωμό, προσθέστε τις φακές και αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα καρότα και το πράσο και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να πάρει μία βράση και καπακώστε την κατσαρόλα για 45 με 50 λεπτά, μέχρι οι φακές να λιώνουν. Απομακρύνετε από τη φωτιά, σερβίρετε με φρέσκο, τραγανό ψωμί και απολαύστε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: “Σκούπα” σε 270 ΙΧ κάθε χρόνο

    Πέρα από τις κραυγαλέες περιπτώσεις όπως η... ξεχασμένη νεκροφόρα,...

    Θρήνος για το 24χρονο παλικάρι! Θύμα του φρικτού τροχαίου

    Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελείται αυτή την ώρα στον...

    Πάτρα: Η νεκροφόρα που έχει “στοιχειώσει” μία ολόκληρη γειτονιά

    Στην Πάτρα νομίζαμε πως τα έχουμε δει όλα. Πιστεύαμε...

    Πάτρα: Δύο πορείες αύριο στην επέτειο του Αλέξη

    17 χρόνια συμπληρώνονται αύριο Σάββατο από τη δολοφονία του...