Αυτές οι γεμιστές πιπεριές είναι ένα τέλειο ορεκτικό για κάθε περίσταση. Είναι νόστιμες, εύκολες στην παρασκευή τους και απαιτούν μόνο τρία υλικά, οπότε είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο.
Συνταγή για γεμιστές πιπεριές με προσούτο και τυρί
Υλικά
- 1 κιλό χρωματιστές πιπεριές
- 115 γραμμάρια προσούτο
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα (περίπου 180 γραμμάρια)
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος στους 175 βαθμούς Κελσίου.
- Κόψτε κάθε πιπεριά στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους και το στέλεχος.
- Κόψτε το προσούτο σε κομμάτια και βάλτε ένα κομμάτι σε κάθε μισή πιπεριά.
- Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα. Αν το προσούτο βγαίνει έξω από τις πιπεριές, διπλώστε το προς τα πάνω για να καλύψει το τυρί.
- Τηγανίστε στον αέρα μέχρι το τυρί να γίνει πολύ ζεστό και μαλακό, για περίπου 5 λεπτά.
Για να φτιάξετε τις γεμιστές πιπεριές στο φούρνο ακολουθήστε τα εξής βήματα:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
- Κόψτε κάθε πιπεριά στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους και το στέλεχος.
- Κόψτε το προσούτο σε κομμάτια στο μέγεθος της πιπεριάς και βάλτε ένα κομμάτι σε κάθε μισή πιπεριά.
- Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας τυρί σε κάθε μισό πιπέρι. Αν το προσούτο κρέμεται από τις πλευρές της πιπεριάς, διπλώστε το προς τα πάνω για να καλύψει το τυρί.
- Τοποθετήστε τις γεμιστές μίνι πιπεριές σε ένα ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήστε τις γεμιστές μίνι πιπεριές για 20-25 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει.
Οι γεμιστές πιπεριές είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε! Καλή σας όρεξη!