Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά με μυρωδικά

    Ημερομηνία:

    Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Ακολουθεί μια εύκολη και νόστιμη συνταγή. Σερβίρετε τα καλαμαράκια αμέσως μετά το τηγάνισμα, για να είναι πιο τραγανά.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 500 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
    • Αλάτι και πιπέρι
    • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • Λεμόνι, κομμένο σε φέτες (για το σερβίρισμα)

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
    3. Βάζουμε τα καλαμαράκια στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
    4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
    5. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
    6. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
    7. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά, με φέτες λεμονιού και επιπλέον μυρωδικά.
    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εξοπλιστικά: Οι ελληνικές αμυντικές εταιρείες πάνε Μαξίμου – Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό

    Τις πύλες του Μαξίμου θα περάσουν την Πέμπτη το μεσημέρι ελληνικές αμυντικές...

    Τραμπ: Προαναγγέλλει μείωση των δασμών στην Κίνα – Ανακούφιση στις παγκόσμιες αγορές

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε «σημαντική» μείωση των δασμών που...

    Κωνσταντίνος Καραμανλής: 27 χρόνια από τον θάνατό του

    Εικοσιεπτά χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα 23 Απριλίου από τον θάνατο...

    Μανιτάρια: Όλα τα μυστικά για το μαγείρεμά τους

    Τα μανιτάρια είναι εξαιρετικό υλικό, τόσο διατροφικά, όσο και γαστρονομικά και...