Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά με μυρωδικά

    Ημερομηνία:

    Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Ακολουθεί μια εύκολη και νόστιμη συνταγή. Σερβίρετε τα καλαμαράκια αμέσως μετά το τηγάνισμα, για να είναι πιο τραγανά.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 500 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
    • Αλάτι και πιπέρι
    • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • Λεμόνι, κομμένο σε φέτες (για το σερβίρισμα)

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
    3. Βάζουμε τα καλαμαράκια στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
    4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
    5. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
    6. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
    7. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά, με φέτες λεμονιού και επιπλέον μυρωδικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εργαστήριο δεξιοτήτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση Philoxenia – Hotelia 2025, στο πλαίσιο  του έργου HERIT ADAPT

    Με επίκεντρο τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, Μνημείο Παγκόσμιας...

    Πάτρα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για την 12χρονη που έπεσε θύμα 16χρονου

    Η ιατροδικαστική εξέταση της 12χρονης επιβεβαιώνει το βιασμό, στοιχείο...

    Έμπαινε ως πελάτισσα σε καταστήματα και άρπαζε λαπτοπ και κινητά

    Έμπαινε μέσα στα καταστήματα ως πελάτης, περιδιάβαινε τους διαδρόμους,...

    Πάτρα: Κάδοι ανακύκλωσης στο Πανεπιστήμιο

    Την ενημέρωση έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος...