Συνταγή για καρμπονάρα με κοτόπουλο: Πιο ελαφριά, το ίδιο νόστιμη

    Ημερομηνία:

    Η καρμπονάρα με κοτόπουλο είναι μια δημοφιλής παραλλαγή της γνωστής, πλούσιας, ιταλικής σάλτσας.

    Σε αυτή τη συνταγή τα κομμάτια κοτόπουλου, υποκαθιστούν το λιπαρό guanciale, ή το μπέικον, κατά την ελληνική εκδοχή.

    Η καπνιστή γεύση του αλλαντικού, μπορεί να δοθεί με την προσθήκη καπνιστής πάπρικας, στη σάλτσα.

    Η κρεμώδης σάλτσα φτιάχνεται, κλασικά, ανακατεύοντας αυγά και παρμεζάνα με τα βρασμένα ζυμαρικά και με λίγο ζεστό νερό από το βρασμό των ζυμαρικών.

    Τα καλύτερα ζυμαρικά για την κλασική καρμπονάρα, ή την εναλλακτική με το κοτόπουλο, είναι, συνήθως, ένα μακρύ ζυμαρικό όπως σπαγγέτιλιγκουίνι ή μπουκατίνι. Εγώ προτιμώ το σπαγγέτι, που είναι το συνηθέστερο και είναι για κάποιο λόγο αυτό που χρησιμοποιείται κατά κόρον.

    Υλικά:

    • 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
    • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι , χωρισμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
    • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε μικρές μπουκιές
    • 1/2 κιλό σπαγγέτι

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα περίπου 3 λίτρα νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι σε δυνατή φωτιά, να βράσει. Προχωρούμε στα επόμενα βήματα όσο περιμένουμε να πάρει βράση το νερό.

    proliptikes

    Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τα αυγά, την παρμεζάνα και 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο.

    Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει γύρω-γύρω και να ψηθεί, για 7 με 8 λεπτά.

    Ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

    Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ, σβήνουμε τη φωτιά, αλλά δεν πλένουμε το τηγάνι, γιατί σε αυτό θα φτιάξουμε την καρμπονάρα.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία.

    Αφαιρούμε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε, όσο είναι ακόμα ζεστά, στο τηγάνι.

    Χτυπάμε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό βρασμού, στο μείγμα των αυγών, προσθέτουμε και την καπνιστή πάπρικα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά.

    Ανακατεύουμε από το κέντρο του τηγανιού, προς τα έξω, με λαβίδα, προσθέτοντας περισσότερο ζεστό νερό ώστε να έχουμε, μια γυαλιστερή, κρεμώδη και λεία σάλτσα που να επικαλύπτει τα σπαγγέτι.

    Μπορεί να καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε και ολόκληρο το φλιτζάνι!

    Σερβίρουμε με περισσότερο τριμμένο τυρί και πιπέρι.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καταργούνται «δημοφιλή» πιστοποιητικά – Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο

    Δύο υπουργεία, μια πολυδιάστατη συνεργασία, ένας στόχος: η απλούστευση των...

    Trump Tower και στην Ελλάδα – Ψάχνουν κατάλληλο μέρος για τον νέο ουρανοξύστη

    Τα εξαιρετικά θερμά λόγια του Ντόναλντ Τραμπ για την...

    Συνταγή για ιρλανδέζικες κροκέτες πατάτας: Κλασικό συνοδευτικό που σερβίρεται στις pub

    Αυτές οι «μπαμπάτσικες» κροκέτες συνοδεύουν τέλεια, όλα τα ψητά φούρνου και επιζητούν λίγη...

    Κλέλια Ανδριολάτου: Στη Βενετία «με διάθεση για έρωτα» όπως έγραψε σε ανάρτηση με φωτογραφίες της

    Η Κλέλια Ανδριολάτου ταξίδεψε στη Βενετία και φαίνεται να το απολαμβάνει. Η ηθοποιός...