Ένα από τα πιο εύκολα γεύματα για να ετοιμάσετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι τα ζυμαρικά. Όμως, γνωρίζατε ότι μπορείτε να τα μαγειρέψετε στο air fryer; Οι φριτέζες αέρος έχουν γίνει απαραίτητη συσκευή στην κουζίνα των περισσότερων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια, καθώς υπόσχονται γρήγορα και θρεπτικά γεύματα και εξοικονόμηση ενέργειας.
Αν ψάχνετε μια νέα συνταγή για ζυμαρικά, μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για νιόκι στο air fryer
Αν και μία φριτέζα αέρος μπορεί να μην είναι η πρώτη συσκευή που μας έρχεται στο μυαλό όταν φτιάχνουμε ζυμαρικά, η Ailsa Burt, Food Editor & Test Kitchen Manager του BBC Good Food, αποκάλυψε πόσο εύκολο είναι. Συνδυάζοντας νιόκι με λουκάνικα και πράσα, η Ailsa είπε σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram: «Είμαστε στην εποχή που αναζητάμε την ζεστασιά και την άνεση. Όταν γυρνάτε στο σπίτι μετά τη δουλειά θέλετε απλά να χαλαρώσετε αμέσως στον καναπέ». Περιγράφοντας το πιάτο ζυμαρικών στο air fryer ως “hands-off”, η Ailsa εξήγησε ότι η περισσότερη προετοιμασία που θα χρειαστεί είναι να ψιλοκόψετε κάποια συστατικά.
Συνταγή για ζυμαρικά με λουκάνικο και πράσο στο air fryer
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκα ζυμαρικά νιόκι
- 4 λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδοy, κομμένες σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. λάχανο, χοντροκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας crème fraiche
Για το σερβίρισμα
- Τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες
- Στρώστε το καλάθι της φριτέζας σας με αλουμινόχαρτο. Εάν η φριτέζα σας δεν έχει καλάθι, τότε δεν χρειάζεστε το αλουμινόχαρτο.
- Ρίξτε τα νιόκι και τα λουκάνικα σε ένα μπολ με το λάδι και ανακατέψτε προσεκτικά να ενωθούν. Απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση στη φριτέζα και ψήστε στους 180℃ για 15 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Στο ίδιο μπολ, προσθέστε το πράσο, το σκόρδο και το τσίλι, ανακατέψτε καλά και ανακατέψτε το λάχανο. Μόλις τα νιόκι έχουν ψηθεί για 15 λεπτά, ανακατέψτε με το μείγμα του πράσου.
- Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση και μετά μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Ανακατεύουμε με την crème fraiche και αλατοπιπερώνουμε για γεύση.
- Σερβίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω και μια μεγάλη, λεμονάτη, πράσινη σαλάτα.