Η κανέλα και το τζίντζερ δίνουν σε αυτή τη συνταγή για κέικ μελιού μοναδική γεύση και υπέροχο άρωμα. Είναι ιδανική επιλογή για το πρωινό σας γεύμα, αλλά και ως συνοδευτικό για τον απογευματινό σας καφέ. Με το μοναδικό άρωμα και την πλούσια υφή του, θα γίνει το αγαπημένο σας σπιτικό κέικ.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ⅔ φλιτζάνι φρεσκοζεσταμένος καφές σε θερμοκρασία δωματίου
- ⅔ φλιτζανιού μέλι
- ½ φλιτζάνι σταφυλέλαιο
- ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Καλύψτε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ διαστάσεων 23×13 εκ.
- Ανακατέψτε σε ένα μεσαίο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής αλέσεως, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη σόδα μαγειρικής, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ τον καφέ, το μέλι, το λάδι, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέστε το ξηρό μείγμα στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια.
- Ψήστε μέχρι να βγει καθαρή μια ξύλινη οδοντογλυφίδα που θα τοποθετηθεί στο κέντρο, για 45-55 λεπτά.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά, στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς, για περίπου 1 ώρα.