Συνταγή για Κις Λορέν με μπέικον: Η ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα

    Ημερομηνία:

    Αυτή η συνταγή για πεντανόστιμη Κις Λορέν (Quiche Lorraine) συνδυάζει τραγανή ζύμη με μπέικον, τυρί και κρεμώδη γέμιση. Είναι ιδανική για ένα νόστιμο και γρήγορο γεύμα.

    Η Κις Λορέν προέρχεται από την Γερμανία και συγκεκριμένα από το μεσαιωνικό βασίλειο της Lotharingia, το οποίο μεταγενέστερα οι Γάλλοι ονόμασαν Lorraine. Μάλιστα, η λέξη Quiche προέρχεται από τη γερμανική Kuchen, που σημαίνει κέικ.

    Το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι το μπέικον. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μπέικον σας αρέσει, χοντρόκομμένο, καπνιστό κ.α. Άλλα βασικά υλικά είναι τα σοταρισμένα κρεμμύδια για έξτρα νοστιμιά, κρέμα γάλακτος για μια πλούσια υφή και τριμμένο τυρί έμμενταλ και παρμεζάνα για ξεχωριστή γεύση.

    Παραλλαγές της συνταγής:

    Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συνταγή με διάφορα υλικά της αρεσκείας σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε σπανάκι, ζαμπόν και τσένταρ ή αλλαντικά και ψιλοκομμένες πιπεριές που ταιριάζουν τέλεια στην τάρτα Κις Λορέν.

    Γιατί αυτή η συνταγή είναι ξεχωριστή;

    Εκτός από την υπέροχη γεύση της, αυτό που κάνει ξεχωριστή αυτή τη συνταγή είναι η ευκολία στην παρασκευή της. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη τάρτας για μια τραγανή βάση και τριμμένο τυρί σε συσκευασία για να εξοικονομήσετε χρόνο.

    Ζεστή ή κρύα;

    Η τάρτα Κις Λορέν είναι εξίσου νόστιμη όταν είναι ζεστη από τον φούρνο, όσο και σε θερμοκρασία δωματίου. Αποτελεί ιδανική επιλογή για brunch καθώς μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα και να διατηρηθεί στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, βγάλτε τη από το ψυγείο νωρίτερα για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την σερβίρετε.

    Αναζητάτε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για κυριακάτικο brunch; Δοκιμάστε αυτή την απίθανη Κις Λορέν με μπέικον και τυρί Είναι έτοιμη σε λιγότερο από 1 ώρα και είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

    Υλικά για τη συνταγή 

    • 1 έτοιμη ζύμη τάρτας
    • 6 φέτες μπέικον, χοντροκομμένες
    • 1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 4 μεγάλα αυγά
    • 1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
    • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα σχοινόπρασο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
    • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
    • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί έμμενταλ
    • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C και τοποθετήστε ένα ταψί στο μεσαίο ράφι. Απλώστε τη ζύμη τάρτας σε μια ταρτιέρα 23 εκ.
    2. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και διακοσμήστε τες όπως επιθυμείτε. Βάλτε την στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
    3. Μαγειρέψτε το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 10-12 λεπτά.
    4. Στραγγίστε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.
    5. Κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από το λίπος του μπέικον στο τηγάνι και ζεσταίνετε το σε μέτρια-προς-χαμηλή φωτιά.
    6. Προσθέστε το κρεμμύδι, το θυμάρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
    7. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα κρεμμύδια, για 12-15 λεπτά.
    8. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.
    9. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τα σχοινόπρασα, το αλεύρι, το πιπέρι και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
    10. Ψιλοκόψτε το μπέικον σε κομμάτια περίπου 1,5 εκ. και κρατήστε το 1/4 του φλιτζανιού για γαρνίρισμα.
    11. Πασπαλίστε με το κρεμμύδι, το υπόλοιπο μπέικον, τα 3/4 του φλιτζανιού τυρί έμμενταλ και την παρμεζάνα στον πάτο της κρύας ζύμης τάρτας. Ρίξτε μέσα το μείγμα των αυγών.
    12. Τοποθετήστε την κις λορέν στο προθερμασμένο ταψί και ψήστε για 15 λεπτά.
    13. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/4 του φλιτζανιού τυρί έμμενταλ και το υπόλοιπο 1/4 του φλιτζανιού μπέικον που κρατήσατε στην άκρη.
    14. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να φουσκώσει στο κέντρο, να σφίξει ελαφρώς και να αρχίσει να ροδίζει, για άλλα 15-20 λεπτά.
    15. Μεταφέρετε την κις σε μια σχάρα για να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
    16. Αν θέλετε, γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα σχοινόπρασα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Νέο Δ.Σ. εργαζομένων στο Καραμανδάνειο

    Σε Σώμα συγκροτήθηκε η νέα διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων...

    Η Yvonne Bar με μπικίνι στις διακοπές της στο Dubai

    Η Yvonne Bar με μπικίνι στις διακοπές της στο...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Κατέληξε στο Νοσοκομείο Ρίου ο 13χρονος

    Την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/11/2024

    17:30 COSMOTE SPORT 7 HD Μπασακσεχίρ – Πετροκούμπ UEFA...
    Best Shop