Συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι «γιαουρτουλού»

    Ημερομηνία:

    Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι στη λίστα με τα top αγαπημένα μας μαμαδίστικα φαγητά.

    Το γιαουρτουλού, είναι ανάμεσα στα top αγαπημένα μας φαγητά που παραγγέλνουμε ή τρώμε στο σουβλατζίδικο.

    Και έτσι γεννήθηκε το υβρίδιο: «κοκκινιστό γιαουρτουλού», ως συνδυασμός των δύο.

    Υπέροχο μοσχαράκι σε κόκκινη σάλτσα, που λιώνει στο στόμα, λουσμένο με σως γιαουρτιού, που το κάνει κρεμώδες και δροσερό.

    Γίνεται μάλιστα, όσο καυτερό αντέχετε, εσείς αποφασίζετε.

    Υλικά:

    • 1 1/2 κιλό μοσχάρι (ελιά ή χτένι) κομμένο σε μικρά κομμάτια
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
    • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες (τις αφαιρούμε μετά)
    • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο (ψιλοκομμένες)
    • 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης (ψιλοκομμένες)
    • 1 καρότο (τριμμένο)
    • 1 φλ. λευκό κρασί
    • 450 ντομάτα στον τρίφτη
    • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
    • 1 κ.γ. ρίγανη (αποξηραμένη)
    • 1 κ.γ. δυόσμος (αποξηραμένος)
    • αλάτι – πιπέρι

    Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

    • 500 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
    • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
    • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
    • αλάτι – πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.

    Ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε μερικά λεπτά να μαραθούν.

    Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Σιγοβράζουμε για 1 -1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό κατά το βράσιμο. Συμπληρώνουμε βραστό.

    Προς το τέλος βγάζουμε τα σκόρδα και βάζουμε τη ρίγανη, το δυόσμο και το αλατοπίπερο.

    Το αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει ελαφρά πριν βάλουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.

    Σε μπολ ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού.

    Αν θέλουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα να γίνει κρεμώδες το φαγητό μας, ή ρίχνουμε κουταλιές σε κάθε πιάτο ξεχωριστά.

    Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή-θεσμός επιστρέφει στον πεζόδρομο Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου

    Οι μαθητές & οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί, οι Σύλλογοι...

    Παναγιώτης Πανταζής: Συνεχίζει ακάθεκτος στα επαγγελματικά ρινγκ

    Ο Παναγιώτης Πανταζής συνεχίζει την πορεία του στα επαγγελματικά ρινγκ...

    Πάτρα: Το Welcome to UP 2025 άφησε ισχυρό αποτύπωμα σε Πάτρα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι και ανέβασε τον πήχη για το μέλλον

    Απολογισμός της φετινής διοργάνωσης, με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων...

    Πάτρα: Νταλίκα χτύπησε γυναίκα με δίκυκλο – Στο ίδιο σημείο είχε εκσφενδονιστεί ο αδελφός της… από το παράθυρο ΙΧ – φωτό

    Tροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Γλαύκου και Ακρωτηρίου...