Αυτή η νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με καλαμπόκι, ντομάτα και βασιλικό είναι ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ και πικάντικο πιάτο, που μπορείτε να ετοιμάσετε σε μόλις 20 λεπτά. Συνδυάζει φρέσκα καλοκαιρινά υλικά και μπορείτε να το σερβίρετε με ζυμαρικά ή καστανό ρύζι για ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 κιλό κοτομπουκιές
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι, χωρισμένο σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο σε φέτες
- 2 στάχυα καλαμποκιού, κομμένα από το στάχυ
- 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- ½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- ½ φλιτζάνι ξινή κρέμα
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- Ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Πασπαλίστε το κοτόπουλο με 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε, γυρίζοντάς το μία φορά, μέχρι να ψηθεί καλά, για 5 έως 7 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, τους κόκκους καλαμποκιού, την ντομάτα και το σκόρδο στο τηγάνι.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσουν να διασπώνται οι ντομάτες, περίπου 2 λεπτά. Δυναμώστε τη φωτιά και προσθέστε το κρασί.
- Μαγειρέψτε, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια, μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, περίπου 2 λεπτά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατέψτε την ξινή κρέμα, τα ζουμιά του κοτόπουλου και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού από κάθε κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράστε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τον βασιλικό. Γυρίστε το για να καλυφθεί.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με σχοινόπρασο, αν θέλετε.