Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απλότητα του ψητού κοτόπουλου με την πλούσια και κρεμώδη γεύση της σάλτσας Caesar, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο πιάτο. Ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους. Μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία παρασκευής της και την εκπληκτική γεύση της.
Υλικά για τη συνταγή
- Αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
- 1/2 φλιτζάνι κρουτόν για σαλάτα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο (συνολικά 700 γραμμάρια έως 1 κιλό)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι κρεμώδης σάλτσα για σαλάτα του Καίσαρα
- 1/3 φλιτζάνι ξινή κρέμα
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Οδηγίες για τη συνταγή
- Συγκεντρώστε όλα τα υλικά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ψεκάστε ένα ταψί με αντικολλητικό σπρέι.
- Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα κρουτόν, την παρμεζάνα και το βούτυρο. Αφήστε στην άκρη.
- Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης. Χτυπήστε τα με ένα σφυρί κρέατος μέχρι να έχουν ομοιόμορφο πάχος.
- Πασπαλίστε με πιπέρι και αλάτι και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε το κοτόπουλο στο έτοιμο ταψί.
- Ανακατέψτε τη σάλτσα σαλάτας, την ξινή κρέμα και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ.
- Απλώστε το μείγμα σάλτσας πάνω από το κοτόπουλο και γυρίστε το για να καλυφθεί.
- Καλύψτε με το μείγμα κρουτόν.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι η επικάλυψη να ροδίσει και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και οι χυμοί να τρέχουν καθαροί, για 25 έως 30 λεπτά. Ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που εισάγεται στο κέντρο πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 74 βαθμούς Κελσίου.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό.
