Η κοτόσουπα με καρότα και σέλινο είναι μια θρεπτική και χορταστική επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Επίσης, αποτελεί ένα φυσικό φάρμακο για την ανακούφιση από το κρυολόγημα, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στην ενυδάτωση του οργανισμού.
Υλικά για τη συνταγή
- 8 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- ½ φλιτζάνι τριμμένα καρότα
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
- 6 κουταλιές της σούπας βάση ζωμού κοτόπουλου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι αλεσμένο
- ¼ φλιτζάνι μαργαρίνη
- ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 κρόκοι αυγών
- 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι βρασμένο
- 1 φλιτζάνι κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, βρασμένο
- 16 φέτες λεμόνι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Συγκεντρώστε τα υλικά.
- Ανακατέψτε τον ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, τη βάση ζωμού κοτόπουλου και το άσπρο πιπέρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ανακατέψτε τη μαργαρίνη και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε σταδιακά στο μείγμα της σούπας, ανακατεύοντας συνεχώς. Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, για 8 έως 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν. Ρίξτε σταδιακά λίγη ζεστή σούπα, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα για να ρίξετε σε λεπτή ροή ενώ χτυπάτε έντονα τους κρόκους των αυγών. Προσθέστε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα με τον ίδιο τρόπο και ζεστάνετε καλά.
- Προσθέστε το ρύζι και το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν καλά.
- Βάλτε τη ζεστή σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.
