Αυτά τα αυγά με τυρί κότατζ αποτελούν μια ευχάριστη εναλλακτική από τα συνηθισμένα scrambled eggs. Ταιριάζει τέλεια με μια φέτα ντομάτας και γαλοπούλας για ένα νόστιμο και γρήγορο πρωινό χαμηλό σε υδατάνθρακες.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- ¼ φλιτζάνι τυρί κότατζ
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Οδηγίες
- Συγκεντρώστε όλα τα υλικά.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι και αφήστε τα να μαγειρευτούν χωρίς να τα ανακατέψετε μέχρι να σφίξει ο πάτος των αυγών, για 1-2 λεπτά.
- Ανακατέψτε το τυρί κότατζ (cottage cheese) και το σχοινόπρασο στα αυγά και αλατοπιπερώστε.
- Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα αυγά να δέσουν, για άλλα 3-4 λεπτά.