Ψάχνετε για μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή; Αυτή η γαριδομακαρονάδα με βούτυρο και σκόρδο είναι η ιδανική επιλογή. Απαιτεί ελάχιστα υλικά και μπορείτε να την ετοιμάσετε σε μόλις 10 λεπτά. Είτε χρησιμοποιήσετε λιγκουίνι, είτε σπαγγέτι ή ταλιατέλες, αυτό το ευέλικτο πιάτο είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά για τη συνταγή
- 200γρ. λιγκουίνι (ή σπαγγέτι/ταλιατέλες)
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 50 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. ωμές, καθαρισμένες γαρίδες (βασιλικές), χωρίς το έντερο και κομμένες στη μέση κατά μήκος
- 1 λεμόνι (λεπτό ξύσμα, μετά κόψτε το λεμόνι σε φέτες)
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ξεκινήστε βράζοντας τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο τηγάνι, σοτάρετε απαλά το σκόρδο στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε τις μέχρι να αλλάξουν χρώμα από γκρι σε ροζ – προσέξτε να μην τις παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.
- Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τα καρυκεύματα.
- Στη συνέχεια, στραγγίστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα στο τηγάνι με το μείγμα γαρίδων και τον μαϊντανό μέχρι να ενωθούν καλά.
- Σερβίρετε το πιάτο σε δύο μπολ και συνοδέψτε με φέτες λεμονιού.
Αυτή η μακαρονάδα είναι καλύτερο να καταναλωθεί φρέσκια λόγω των γαρίδων, αλλά τυχόν υπολείμματα μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Για όσους προτιμούν πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να προσθέσετε λίγη παρμεζάνα όταν ανακατεύετε τα ζυμαρικά με το μείγμα γαρίδων.
