Μια κλασική ομελέτα, εμπλουτισμένη με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου και την πλούσια γεύση του τυριού. Ιδανική για ένα πρωινό γεύμα ή ένα ελαφρύ βραδινό. Επίσης, αυτή η νόστιμη ομελέτα είναι ο τέλειος τρόπος για να φάει το παιδί σας τα λαχανικά του.
Υλικά για τη συνταγή
- 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μπρόκολο
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα χαμηλών λιπαρών
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ξινή κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το μπρόκολο και το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν λαμπερά πράσινα και τρυφερά, για 2 έως 4 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το αυγό και το γάλα σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατέψτε ελαφρώς για να αναμειχθεί με τα λαχανικά.
- Μαγειρέψτε, γέρνοντας το τηγάνι και αφήνοντας το αυγό να απλωθεί κάτω από τις άκρες, μέχρι να σχηματίσει ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα. Συνεχίστε το μαγείρεμα, μειώνοντας τη φωτιά αν αρχίσει να καίγεται, μέχρι να είναι ελαφρώς υγρό, για 1 έως 2 λεπτά.
- Πασπαλίστε με τυρί και αλάτι.
- Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να τυλίξετε σε ομελέτα.
- Σερβίρετε με ξινή κρέμα και κρεμμυδάκια.