Η μαγειρίτσα με μανιτάρια αποτελεί μια εξαιρετική χορτοφαγική εναλλακτική στην παραδοσιακή συνταγή, ιδανική για το Πάσχα ή για οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Η γεύση της είναι πλούσια και αρωματική, ενώ η υφή της είναι απαλή και χορταστική.
Υλικά (για 6 άτομα)
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μεγάλο μάτσο άνηθο
- 1 πακέτο μανιτάρια
- 2 φλιτζάνια ρύζι κάργκο
- χυμό από λεμόνι
- 2 αυγά
- ελάχιστο βούτυρο
Οδηγίες
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με ελάχιστο λάδι ή καλύτερα ακόμη με λίγο νερό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, τον άνηθο και τέλος το ρύζι.
- Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοψηθεί.
- Όταν τελειώσει το ψήσιμο χτυπάμε τα 2 αυγά ολόκληρα με ελάχιστο αλάτι και χυμό από λεμόνι και αβγοκόβουμε τη μαγειρίτσα.
- Πριν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε ελάχιστο φρέσκο βούτυρο για μυρωδιά και πασπαλίζουμε με άφθονο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).