Συνταγή για μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας και μπέικον – Έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά

    Ημερομηνία:

    Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με μπέικον είναι ιδανική επιλογή για τις πολυάσχολες βραδιές της εβδομάδας. Μπορείτε να προσθέσετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας και να φτιάξετε ένα γεύμα με λίγα υλικά και πλούσια γεύση.

    Στο blog φαγητού της Taming Twins, η Sarah Rossi περιέγραψε αυτό το πιάτο ως ένα γεύμα νόστιμο και χορταστικό που μπορείτε να ετοιμάσετε σε 15 λεπτά. Κατά την παρασκευή αυτής της συνταγής, η Sarah επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι είναι γρήγορη, νόστιμη και απλή.

    Υλικά

    Φλίγκος
    • 300 γρ, ζυμαρικά
    • 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδου
    • 240 γρ. μπέικον σε λωρίδες
    • 170 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
    • 4 κουταλιές της σούπας πουρές ντομάτας
    • 200 γρ. αρακάς
    • 200 γρ. τυρί κρέμα
    • Αλάτι και πιπέρι

    Οδηγίες

    1. Ξεκινήστε βράζοντας τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Η Sarah λέει ότι τα μακαρόνια σπαγγέτι “λειτουργούν τέλεια” για αυτό το πιάτο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τύπο ζυμαρικών θέλετε.
    2. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, βάλτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και το μπέικον σε ένα τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 5 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να ψηθεί το μπέικον.
    3. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο των ζυμαρικών, προσθέστε τον αρακά στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και συνεχίστε το βράσιμο ως συνήθως.
    4. Όταν ψηθούν το μπέικον και τα κρεμμύδια, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και το τυρί κρέμα.
    5. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και μαγειρέψτε για δύο έως τρία λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
    6. Όταν βράσουν. τα ζυμαρικά και ο αρακάς, στραγγίστε και προσθέστε τα στο τηγάνι με το μπέικον και τα λαχανικά
    7. Κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά και προσθέστε το στην σάλτσα για να αποκτήσει μεταξένια υφή.
    8. Προσθέστε μαύρο πιπέρι και μια λίγο από νερό βρασμού αν θέλετε μια πιο ρευστή σάλτσα.
    9. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε αμέσως. Δεν θα χρειαστεί περισσότερο αλάτι καθώς το μπέικον είναι αλατισμένο, αλλά δοκιμάστε το για να βεβαιωθείτε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο 2,2% η ανάπτυξη το α’ τρίμηνο του 2025

    Στο 2,2% διαμορφώθηκε η αύξηση του ΑΕΠ σε βασική...

    Η ισπανική συνταγή για τη μετανάστευση

    Πώς η Μαδρίτη πέτυχε να τονώσει την οικονομία της...

    Συνταγή για αλμυρούς λουκουμάδες με φέτα και μυρωδικά

    Ποιος είπε ότι οι λουκουμάδες βγαίνουν μόνο σε γλυκιά έκδοση; Οι αλμυροί λουκουμάδες αποτελούν...

    Ο Γιώργος Πατούλης απόλαυσε το πρώτο μπάνιο του τεσσάρων μηνών γιου του στη θάλασσα

    Ο Γιώργος Πατούλης βιώνει πρωτόγνωρες στιγμές ευτυχίας από τον περασμένο Φεβρουάριο,...