Αυτή η συνταγή είναι ένα κλασικό πιάτο, ιδανικό για τους λάτρεις του κρέατος. Η μπριζόλα, ψημένη στο τηγάνι, αποκτά μια τραγανή επιφάνεια εξωτερικά και παραμένει ζουμερή στο εσωτερικό. Το άρωμα του δενδρολίβανου και η πλούσια γεύση του βουτύρου συμπληρώνουν τέλεια τη γεύση του κρέατος.
Υλικά
- 1 μπριζόλα (περίπου 450 γραμμάρια)
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 μεγάλα κλωναράκια δενδρολίβανου
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Στεγνώνουμε την μπριζόλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την αλατοπιπερώνουμε ξανά και από τις δύο πλευρές.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη δυνατή ρύθμιση.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε την μπριζόλα στο τηγάνι και την ψήνουμε για 2-4 λεπτά από την πρώτη πλευρά ή μέχρι να ροδίσει.
- Γυρίζουμε την μπριζόλα και την ψήνουμε για άλλο 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από την άλλη πλευρά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το δενδρλίβανο και το σκόρδο στο τηγάνι.
- Μαγειρεύουμε, κουνώντας το τηγάνι και ραντίζοντας συνεχώς την μπριζόλα με το βούτυρο για 1-2 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτεται ολόκληρη η μπριζόλα.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι στη σχάρα του φούρνου στην υψηλότερη θέση. Ψήνουμε την μπριζόλα για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
- Μεταφέρουμε την μπριζόλα σε ένα πιάτο, απορρίπτοντας το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
- Αφήνουμε την μπριζόλα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ή περισσότερο.
- Περιχύνουμε την μπριζόλα με τυχόν υπολείμματα βουτύρου από το τηγάνι πριν την σερβίρουμε.