Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα είναι μια κλασική επιλογή που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του μελιού με την πικάντικη γεύση της μουστάρδας, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο πιάτο.
Υλικά
- 1 συσκευασία στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
- 1/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού, ανανά ή μήλου
- 1/4 φλιτζανιού μέλι
- 1/2 φλιτζάνι πικάντικη μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- Κουσκούς ή ρύζι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, τον χυμό πορτοκαλιού και τη σάλτσα σόγιας.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια αργή κουζίνα χωρητικότητας 3-4 λίτρων. Περιχύνουμε με το μείγμα μελιού και μουστάρδας. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 4 ώρες.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το κρύο νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην υπάρχουν σβόλοι. Ρίχνουμε γρήγορα το μείγμα με το κορν φλάουρ στο μείγμα μελιού και μουστάρδας, ανακατεύοντας καλά.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο όταν η εσωτερική του θερμοκρασία φτάσει τους 71°C.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα πάνω από κουσκούς ή ρύζι.