Συνταγή για ντολμαδάκια με αρωματική σως γιαουρτιού

    Ημερομηνία:

    Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι ένα κλασικό και ελαφρύ πιάτο. Μια δροσερή σως γιαουρτιού με άνηθο, σερβίρεται ως συνοδευτικό δίπλα στα ντολμαδάκια, δημιουργώντας μια υπέροχη συνταγή, με μοναδική γεύση και άρωμα. Τυλίξτε τα ντολμαδάκια σφιχτά για να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα. Σιγοβράστε τα ντολμαδάκια σε χαμηλή φωτιά για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και να απορροφήσουν τις γεύσεις.

    Συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί

    Υλικά

    • 50-60 τρυφερά αμπελόφυλλα (φρέσκα ή από βάζο)
    • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1/4 φλιτζανιού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
    • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • Χυμός από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το γούστο σας)
    • Αλάτι και πιπέρι
    • Νερό ή ζωμός λαχανικών για το βράσιμο

    Οδηγίες

    1. Προετοιμασία αμπελόφυλλων: Αν χρησιμοποιείτε φρέσκα αμπελόφυλλα, ζεματίστε τα σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αλλάξουν χρώμα. Αν χρησιμοποιείτε από βάζο, ξεπλύντε τα καλά.
    2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ρύζι, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το μισό ελαιόλαδο, τον χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
    3. Απλώστε ένα αμπελόφυλλο με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω. Βάλτε μια κουταλιά γέμιση κοντά στη βάση του φύλλου. Διπλώστε τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα και τυλίξτε σφιχτά από κάτω προς τα πάνω, σχηματίζοντας ένα μικρό ρολό.
    4. Στρώστε τον πάτο μιας κατσαρόλας με μερικά αμπελόφυλλα που μπορεί να έχουν σκιστεί. Τοποθετήστε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σφιχτά, σε στρώσεις. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό από το άλλο λεμόνι (αν χρησιμοποιείτε). Προσθέστε νερό ή ζωμό λαχανικών ίσα-ίσα να τα καλύψει.
    5. Τοποθετήστε ένα πιάτο ανάποδα πάνω από τα ντολμαδάκια για να μην ανοίξουν κατά το βράσιμο. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
    6. Αφήστε τα ντολμαδάκια να κρυώσουν λίγο μέσα στην κατσαρόλα πριν τα σερβίρετε.

    Συνταγή για σως γιαουρτιού με άνηθο

    Υλικά

    • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
    • Λίγος χυμός λεμονιού (προαιρετικά)
    • Αλάτι και πιπέρι

    Οδηγίες

    1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το σκόρδο (αν χρησιμοποιείτε) και τον χυμό λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε).
    2. Αλατοπιπερώστε κατά γούστο και ανακατέψτε καλά.
    3. Σερβίρετε τη σως γιαουρτιού δίπλα στα ντολμαδάκια.
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η μάχη του γάλακτος: Ερχονται νέα deals και επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή

    Η φθίνουσα παραγωγή γάλακτος στη χώρα και παράλληλα οι ανάγκες των μεγάλων...

    Πάνω από 400.000 επιθέσεις hackers σε τραπεζικές συναλλαγές – Ποιοι πληρώνουν το «μάρμαρο»

    Μπορεί οι επιθέσεις hacking να μειώνονται σε ό,τι αφορά στους τραπεζικούς...

    Η δικαστικός που έγινε εστιάτορας στη Μεσσηνία

    Το πρωινό φως διαχέεται απαλά μέσα από τα παράθυρα...

    Serial killer στην Ιταλία: Ο δολοφόνος της συνοδού πολυτελείας είχε σκοτώσει και άλλο κορίτσι

    Ως πιθανός serial killer εξετάζεται, πλέον, ο 32χρονος Ρουμάνος,...