Συνταγή για ουζοκούλουρα: Πώς φτιάχνουμε «μεθυσμένα» κουλουράκια

    Ημερομηνία:

    Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες λιχουδιές, με το μοναδικό άρωμα ούζου και το απαλό, αφράτο δάγκωμα, συνοδεύουν τέλεια τον καφέ.

    Η παρασκευή τους είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε. Χρειάζεστε απλά υλικά και λίγα βήματα.

    Η προσθήκη οινοπνεύματος στις ζύμες, τους δίνει ιδιαίτερη υφή και τέλεια τραγανότητα.

    Tip: είναι καλύτερο να μην ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην «σκάσουν» τα κουλουράκια.

    Υλικά:

    • 1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 γρ ζάχαρη
    • 200 γρ σπορέλαιο
    • 150 γρ ούζο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
    • 2 κ.σ ξύδι
    • 300 γρ. νερό
    • 1/2 κ.γ σόδα
    • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
    • σουσάμι ή παπαρουνόσπορος (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

    Εκτέλεση:

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

    Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

    Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

    Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποιες αυξήσεις θα δουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2026

    Το 2026 αποτελεί την τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατά την...

    Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν στα ορεινά της Ηπείρου – Ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους και γέφυρες

    Περισσότερα από 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν στα ορεινά της Ηπείρου, σύμφωνα με...

    «Άρχισαν να με σπάνε στο ξύλο, θυμάμαι έντονα τον πόνο» – 39χρονη καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από 3 άνδρες

    Θύμα βιασμού από τρεις άνδρες καταγγέλλει ότι έπεσε μία 39χρονη, δασκάλα....