Συνταγή για ουζοκούλουρα: Πώς φτιάχνουμε «μεθυσμένα» κουλουράκια

    Ημερομηνία:

    Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες λιχουδιές, με το μοναδικό άρωμα ούζου και το απαλό, αφράτο δάγκωμα, συνοδεύουν τέλεια τον καφέ.

    Η παρασκευή τους είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε. Χρειάζεστε απλά υλικά και λίγα βήματα.

    Η προσθήκη οινοπνεύματος στις ζύμες, τους δίνει ιδιαίτερη υφή και τέλεια τραγανότητα.

    Tip: είναι καλύτερο να μην ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην «σκάσουν» τα κουλουράκια.

    Υλικά:

    • 1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 γρ ζάχαρη
    • 200 γρ σπορέλαιο
    • 150 γρ ούζο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
    • 2 κ.σ ξύδι
    • 300 γρ. νερό
    • 1/2 κ.γ σόδα
    • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
    • σουσάμι ή παπαρουνόσπορος (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

    Εκτέλεση:

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

    Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

    Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

    Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

    Ο Γιάννης Νταλιάνης έχει βαπτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και σε συνέντευξή του στην...

    Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

    Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες...

    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας και δεν είναι τα Γιάννενα

    Η Ελλάδα, γνωστή για τα ηλιόλουστα τοπία και τις...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...