Συνταγή για ουζοκούλουρα: Πώς φτιάχνουμε «μεθυσμένα» κουλουράκια

    Ημερομηνία:

    Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες λιχουδιές, με το μοναδικό άρωμα ούζου και το απαλό, αφράτο δάγκωμα, συνοδεύουν τέλεια τον καφέ.

    Η παρασκευή τους είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε. Χρειάζεστε απλά υλικά και λίγα βήματα.

    Η προσθήκη οινοπνεύματος στις ζύμες, τους δίνει ιδιαίτερη υφή και τέλεια τραγανότητα.

    Tip: είναι καλύτερο να μην ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην «σκάσουν» τα κουλουράκια.

    Υλικά:

    • 1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 γρ ζάχαρη
    • 200 γρ σπορέλαιο
    • 150 γρ ούζο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
    • 2 κ.σ ξύδι
    • 300 γρ. νερό
    • 1/2 κ.γ σόδα
    • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
    • σουσάμι ή παπαρουνόσπορος (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

    Εκτέλεση:

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

    Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

    Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

    Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Κίνδυνος πλήρους αναστολής λειτουργίας του Οδοντωτού

    Σοβαρή ανησυχία προκαλεί στην Αχαΐα ο ορατός πλέον κίνδυνος...

    Σε κόμβο τεχνολογικής καινοτομίας εξελίσσεται η Πάτρα

    Σε κόμβο τεχνολογικής καινοτομίας εξελίσσεται η Πάτρα, καθώς στο...

    Κρεοπώλες Πάτρας: «Πονηρό» το ταμπελάκι με την αναγραφή της τιμής του παραγωγού

    «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» λέει...

    Πάτρα: “Στο σφυρί” 7 ακίνητα – “φιλέτα”! Γνωστό μεγάλο πάρκινγκ, ξενοδοχείο και κτίριο διαμερισμάτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%86%cf%85%cf%81%ce%af-7-%ce%b1%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%ad%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83/