Συνταγή για ουζοκούλουρα: Πώς φτιάχνουμε «μεθυσμένα» κουλουράκια

    Ημερομηνία:

    Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες λιχουδιές, με το μοναδικό άρωμα ούζου και το απαλό, αφράτο δάγκωμα, συνοδεύουν τέλεια τον καφέ.

    Φλίγκος
    Η παρασκευή τους είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε. Χρειάζεστε απλά υλικά και λίγα βήματα.

    Η προσθήκη οινοπνεύματος στις ζύμες, τους δίνει ιδιαίτερη υφή και τέλεια τραγανότητα.

    Tip: είναι καλύτερο να μην ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην «σκάσουν» τα κουλουράκια.

    Υλικά:

    • 1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 γρ ζάχαρη
    • 200 γρ σπορέλαιο
    • 150 γρ ούζο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
    • 2 κ.σ ξύδι
    • 300 γρ. νερό
    • 1/2 κ.γ σόδα
    • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
    • σουσάμι ή παπαρουνόσπορος (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

    Εκτέλεση:

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

    Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

    Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

    Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδικά έργα σε Λευκάδα και Αγρίνιο: Σε φάση ολοκλήρωσης οι κρίσιμες συνδέσεις

    Μετά από παύση εργασιών σχεδόν δύο μηνών, επανεκκινούν τις επόμενες...

    Κλιματική κρίση: Πολύ πιθανό ένα νέο ρεκόρ ζέστης έως το 2030

    Υπάρχει 80% πιθανότητα οι παγκόσμιες θερμοκρασίες να καταρρίψουν τουλάχιστον...

    Πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις ετοιμάζει η ΑΑΔΕ

    Σε νέα εποχή περνά το σύστημα αγροτικών ενισχύσεων και...

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών για την αργία του Αγίου Πνεύματος

    Ενημέρωση για την αργία του Αγίου Πνεύματος από τον...