Συνταγή για ουζοκούλουρα: Πώς φτιάχνουμε «μεθυσμένα» κουλουράκια

    Ημερομηνία:

    Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες λιχουδιές, με το μοναδικό άρωμα ούζου και το απαλό, αφράτο δάγκωμα, συνοδεύουν τέλεια τον καφέ.

    Η παρασκευή τους είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε. Χρειάζεστε απλά υλικά και λίγα βήματα.

    Η προσθήκη οινοπνεύματος στις ζύμες, τους δίνει ιδιαίτερη υφή και τέλεια τραγανότητα.

    Tip: είναι καλύτερο να μην ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην «σκάσουν» τα κουλουράκια.

    Υλικά:

    • 1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 γρ ζάχαρη
    • 200 γρ σπορέλαιο
    • 150 γρ ούζο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
    • 2 κ.σ ξύδι
    • 300 γρ. νερό
    • 1/2 κ.γ σόδα
    • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
    • σουσάμι ή παπαρουνόσπορος (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

    Εκτέλεση:

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

    Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

    Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

    Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η viral τούμπα Ιταλού πολιτικού: Έπεσε σε σκάλα και «έσκασε» με το κεφάλι σε σπάνιο βιτρό ΒΙΝΤΕΟ

    Το περιστατικό έγινε στο Palazzo Piacentini της Ρώμης με «πρωταγωνιστή» τον...

    Σύγχρονοι παλιατζήδες αδειάζουν τα σπίτια από άχρηστα με ένα κλικ και τίποτα δεν πάει χαμένο

    Η φωνή του παλιατζή, στεντόρεια και γνώριμη, αντηχούσε κάποτε...

    Η εξαφάνιση της Αμαλίας Νικολοπούλου: Τέσσερα χρόνια σιωπής και ένα χωριό που κρατά το στόμα του ερμητικό κλειστό

    Στα χωριά του Μελιγαλά, εκεί όπου τα βουνά στέκονται σαν φυσικά...

    Πάτρα: Θρίλερ το πρωί κοντά στην Πλ. Ολγας! Εφιάλτης για γυναίκες

    Χειροπέδες σε έναν άνδρα πέρασαν τα ξημερώματα, στην Πάτρα,...