Συνταγή για πανακότα με βύσσινο – Ένα κλασικό γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση

    Ημερομηνία:

    Η πανακότα με βύσσινο είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η κρεμώδης υφή της πανακότας σε συνδυασμό με τη γλυκόξινη γεύση του βύσσινου δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό.

    Υλικά

    Για την πανακότα:

    • 500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
    • 200ml γάλα πλήρες
    • 100γρ. ζάχαρη
    • 5 φύλλα ζελατίνης
    • 1 βανίλια

    Για το σερβίρισμα:

    • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
    • Φρέσκα βύσσινα (προαιρετικά)
    • Φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

    Οδηγίες

    1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να βράσει.
    3. Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
    4. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
    5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε μία μεγάλη φόρμα.
    6. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
    7. Αφαιρούμε την πανακότα από το ψυγείο και την ξεφορμάρουμε.
    8. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, φρέσκα βύσσινα και φύλλα δυόσμου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Βασίλισσα των Αιθέρων – Το αεροπλάνο που επέτρεψε στους «κοινούς θνητούς» να δουν τον κόσμο

    22 Ιανουαρίου 1970 Το Boeing 747 πραγματοποιεί την πρώτη του...

    Πάτρα: Της κακομοίρας και με τις κλήσεις

    Tης κακομοίρας με το κυκλοφοριακό κάθε μέρα στους δρόμους...

    Σοβαρά προβλήματα οδοποιϊας εμφανίζει ο δρόμος στο Δασύλλιο Πάτρας

    Σοβαρά προβλήματα οδοποιϊας εμφανίζει ο δρόμος στο Δασύλλιο Πάτρας,...