Η πανακότα με βύσσινο είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η κρεμώδης υφή της πανακότας σε συνδυασμό με τη γλυκόξινη γεύση του βύσσινου δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό.
Υλικά
Για την πανακότα:
- 500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
- 200ml γάλα πλήρες
- 100γρ. ζάχαρη
- 5 φύλλα ζελατίνης
- 1 βανίλια
Για το σερβίρισμα:
- Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- Φρέσκα βύσσινα (προαιρετικά)
- Φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να βράσει.
- Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε μία μεγάλη φόρμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Αφαιρούμε την πανακότα από το ψυγείο και την ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, φρέσκα βύσσινα και φύλλα δυόσμου.