Συνταγή για πανακότα με βύσσινο – Ένα κλασικό γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Η πανακότα με βύσσινο είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η κρεμώδης υφή της πανακότας σε συνδυασμό με τη γλυκόξινη γεύση του βύσσινου δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό.

    Υλικά

    Για την πανακότα:

    • 500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
    • 200ml γάλα πλήρες
    • 100γρ. ζάχαρη
    • 5 φύλλα ζελατίνης
    • 1 βανίλια

    Για το σερβίρισμα:

    • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
    • Φρέσκα βύσσινα (προαιρετικά)
    • Φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

    Οδηγίες

    1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να βράσει.
    3. Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
    4. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
    5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε μία μεγάλη φόρμα.
    6. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
    7. Αφαιρούμε την πανακότα από το ψυγείο και την ξεφορμάρουμε.
    8. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, φρέσκα βύσσινα και φύλλα δυόσμου.
    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Για ιστορική κακοκαιρία ετοιμάζονται οι ΗΠΑ – «Φωτιά» ήδη στις ενεργειακές τιμές

    Δεν είναι μόνο η Ευρώπη που προβληματίζεται με την...

    Τα ζώδια που θα δουν την ερωτική τους ζωή να αλλάζει το 2025

    Οι σχέσεις δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι πάντα...

    Τίτλοι τέλους για την Tupperware στην Ελλάδα – Παραγγελίες μέχρι τις 8 Ιανουαρίου

    Αυλαία «ρίχνει» η Tupperware και στην Ελλάδα, καθώς όπως ανακοίνωσε θα δέχεται...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτοί είναι οι 12 γνωστοί δικηγόροι που αφήνουν αιχμές για την υπεξαίρεση των 500.000 ευρώ!

    Συνεχίστηκε ο σάλος μετά την αποκάλυψη της «Γνώμης» (ρεπορτάζ...
    Best Shop