Συνταγή για πειραγμένο ραβανί με γιαούρτι και μήλο – Αφράτο και λαχταριστό

    Ημερομηνία:

    Το ραβανί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά γλυκά αφού συνδυάζει την ακαταμάχητη γεύση των σιροπιαστών, διατηρώντας όμως και τις ισορροπίες με την ανάλαφρη υφή του.

    Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που αφυπνεί αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία και τα κεράσματα στο σπίτι της γιαγιάς, και όσο και αν μεγαλώσουμε δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα κομμάτι λαχταριστό ραβανί με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

    Η σημερινή συνταγή είναι φεύγει από τα συνηθισμένα και το ραβανί με γιαούρτι και μήλο πρόκειται να σας ενθουσιάσει. Πρόκειται για μια συνταγή από το foodaholic και άπαξ και τη δοκιμάσετε θα τη φτιάχνετε συνέχεια.

    Συνταγή για διαφορετικό ραβανί
    Για το σιρόπι

    800 γρ ζάχαρη
    1 λίτρο νερό
    Φλούδα πορτοκαλιού
    1 ξυλάκι κανέλα
    5 γαρίφαλα
    2 βανίλιες
    Χυμό από ½ λεμόνι

    Για τη Ζύμη

    8 αυγά
    200 γρ ζάχαρη
    400 ml λάδι
    400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
    2 βανίλιες
    1 κουταλάκι κανέλα
    ½ κουταλάκι γαρίφαλο
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 φακελάκι μπέικιν
    600 γρ σιμιγδάλι χονδρό
    3 μήλα

    Εκτέλεση

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και βράζουμε για 5 λεπτά να γίνουν σιρόπι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του βάζουμε το μπέκιν και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

    Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και δουλεύουμε. Περνάμε από τον χοντρό τρίφτη τα μήλα και τα στραγγίζουμε καλά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.

    Σε ταψί 41×35 εκατοστών που έχουμε βουτυρώσει και καλύψει με σιμιγδάλι απλώνουμε το μείγμα.

    Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Όσο είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Όταν ο Όσιος Ιάκωβος δεν προλάβαινε να απαντήσει σε όλα τα γράμματα των ανθρώπων (Βίντεο)

    Ο τρόπος που ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης «τακτοποιούσε» προσευχητικά...

    Σιτάρι: Προς τη χειρότερη σοδειά από το 1983 η Γαλλία (γράφημα)

    Η Γαλλία προβλέπεται να έχει τη χειρότερη συγκομιδή μαλακού σιταριού εδώ...

    «Mega» deal στη βιομηχανία τροφίμων: Ποια εταιρεία σνακ θέλει να αγοράσει η Mars

    Η Μars, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής γλυκών σνακ, εξετάζει...

    Live You: Ο Άρης Πορτοσάλτε και η Μαρία Αναστασοπούλου στη νέα καθημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

    Με τον Άρη Πορτοσάλτε και τη Μαρία Αναστασοπούλου ο...