Συνταγή για πειραγμένο ραβανί με γιαούρτι και μήλο – Αφράτο και λαχταριστό

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Το ραβανί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά γλυκά αφού συνδυάζει την ακαταμάχητη γεύση των σιροπιαστών, διατηρώντας όμως και τις ισορροπίες με την ανάλαφρη υφή του.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που αφυπνεί αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία και τα κεράσματα στο σπίτι της γιαγιάς, και όσο και αν μεγαλώσουμε δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα κομμάτι λαχταριστό ραβανί με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

    Η σημερινή συνταγή είναι φεύγει από τα συνηθισμένα και το ραβανί με γιαούρτι και μήλο πρόκειται να σας ενθουσιάσει. Πρόκειται για μια συνταγή από το foodaholic και άπαξ και τη δοκιμάσετε θα τη φτιάχνετε συνέχεια.

    Συνταγή για διαφορετικό ραβανί
    Για το σιρόπι

    800 γρ ζάχαρη
    1 λίτρο νερό
    Φλούδα πορτοκαλιού
    1 ξυλάκι κανέλα
    5 γαρίφαλα
    2 βανίλιες
    Χυμό από ½ λεμόνι

    Για τη Ζύμη

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    8 αυγά
    200 γρ ζάχαρη
    400 ml λάδι
    400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
    2 βανίλιες
    1 κουταλάκι κανέλα
    ½ κουταλάκι γαρίφαλο
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 φακελάκι μπέικιν
    600 γρ σιμιγδάλι χονδρό
    3 μήλα

    Εκτέλεση

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και βράζουμε για 5 λεπτά να γίνουν σιρόπι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του βάζουμε το μπέκιν και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

    Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και δουλεύουμε. Περνάμε από τον χοντρό τρίφτη τα μήλα και τα στραγγίζουμε καλά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.

    Σε ταψί 41×35 εκατοστών που έχουμε βουτυρώσει και καλύψει με σιμιγδάλι απλώνουμε το μείγμα.

    Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Όσο είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Ντομινίκ Πελικό δεν θα ασκήσει έφεση, σε αντίθεση με 17 συγκατηγορούμενούς του για τους βιασμούς της Ζιζέλ

    Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, στον οποίον επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης...

    Ρομέν Γαβράς: Σε Αθήνα, Λαύριο, Δράμα και Σαντορίνη τα γυρίσματα της νέας του ταινίας

    Έντονο ελληνικό χρώμα θα έχει η νέα ταινία του Ρομέν...

    Δοκιμή: BMW M5

    Μεταξύ μας, με τη νέα ΒΜW M5 πέρασα αρκετές περισσότερες από...

    Σεισμοί στην Αττική: «Έχουμε καταγράφει 30 κάτω των 2,8 Ρίχτερ τα τελευταία 24ωρα, μπορεί να συνεχιστούν ακόμα και για μήνες»

    Για το φαινόμενο των μικροσεισμών στην Αττική, ορισμένοι εκ των οποίων έγιναν...
    Best Shop