Συνταγή για πένες με κρεμώδες πέστο, γαρίδες και αρακά: Ένα νόστιμο πιάτο έτοιμο σε λίγα λεπτά

    Ημερομηνία:

    Αναζητάτε ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά; Αυτές οι πέννες με κρεμώδες πέστο, γαρίδες και αρακά θα γίνουν το νέο σας αγαπημένο φαγητό. Για ακόμα πιο φρέσκια και “σπιτική” γεύση, επιλέξτε φρέσκο πέστο αντί για το κλασσικό σε βάζο.

    Μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγο από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά. Θα το χρησιμοποιήσετε στο τέλος για να δημιουργήσετε μια υπέροχη σάλτσα με κρεμώδη υφή.

    Υλικά

    340 γραμμάρια πένες
    • 500 γραμμάρια μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
    • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένος αρακάς
    • 1 βαζάκι (200 γραμμάρια) πέστο βασιλικού
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
    • 30 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη (περίπου 1/2 φλιτζάνι)

    Οδηγίες

    1. Βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
    2. Προσθέστε τις γαρίδες και τον αρακά τα τελευταία 2 λεπτά του χρόνου βρασίματος.
    3. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη περίπου 1/2 φλιτζάνι από το νερό βρασίματος σε ένα μικρό μπολ.
    4. Επαναφέρετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
    5. Προσθέστε το πέστο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
    6. Ρίξτε σταδιακά το νερό βρασίματος που κρατήσατε, περίπου 1/4 φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    7. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
    8. Απολαύστε το αμέσως!

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η γενοκτονία των Αβορίγινων της Τασμανίας από τους Βρετανούς τον 19ο αιώνα

    Η Τασμανία είναι νησί νότια της Αυστραλίας, από την οποία απέχει...

    ΟΔΔΥ: Λιγότερα κατά πολύ τα αυτοκίνητα που έγιναν στάχτη – Η αυτοψία του Τελωνείου Πατρών

    Πολύ διαφορετική, από την αρχική εικόνα που υπήρξε και...

    Το πρωί της Δευτέρας 25 Αυγούστου δεν θα έχει νερό η μισή Πάτρα

    Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών και διακοπής...