Αναζητάτε μια νόστιμη επιλογή χωρίς κρέας; Τότε αυτή η συνταγή για μακαρόνια με μανιτάρια είναι η ιδανική λύση. Σε αυτή τη χορτοφαγική εκδοχή του κοτόπουλου piccata, ένα μείγμα από διάφορα μανιτάρια αντικαθιστά το κοτόπουλο, διατηρώντας την ίδια πικάντικη σάλτσα με κάππαρη.
Ο συνδυασμός μανιταριών πλευρώτους, πορτομπέλο και σιτάκε προσφέρει έντονη γεύση, αν και μπορείτε να επιλέξετε μία μόνο ποικιλία μανιταριών της αρεσκείας σας. Επιλέξτε κομμένα μανιτάρια για να γλιτώσετε χρόνο στην παρασκευή αυτού του νόστιμου πιάτου.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 225 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής αλέσεως
- 375 ml ζωμός λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
- 340 γραμμάρια ανάμεικτα μανιτάρια, φέτες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
- 2 1/2 κουταλιές σούπας κάππαρη
Οδηγίες
- Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα σπαγγέτι και μαγειρέψτε τα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε μαζί τον ζωμό και το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απελευθερώσουν τους χυμούς τους και αρχίσουν να ροδίζουν, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το κρασί και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να περιοριστεί το υγρό κατά το ήμισυ, για περίπου 2 λεπτά.
- Ανακατέψτε το μείγμα ζωμού, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας και χαμηλώνοντας τη φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 3 έως 5 λεπτά.
- Προσθέστε τον μαϊντανό, την κάππαρη και τα μαγειρεμένα σπαγγέτι. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν όλα τα υλικά με τη σάλτσα.
- Σερβίρετε με επιπλέον μαϊντανό, αν θέλετε και απολαύστε ένα νόστιμο γεύμα.