Συνταγή για πεντανόστιμα τηγανητά αυγά – Το μυστικό από σεφ για ακαταμάχητη γεύση

    Ημερομηνία:

    Θέλετε τα τηγανητά αυγά σας να είναι πιο νόστιμα; Μία σεφ αποκαλύπτει ένα απλό κόλπο για ακαταμάχητη γεύση. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να προσθέσετε μόνο επιπλέον υλικό που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

    Γιατί τα αυγά χρειάζονται έξτρα γεύση

    Η Rebecca, ιδρύτρια του The Practical Kitchen, εξηγεί το λόγο που πολλές φορές τα αυγά δεν έχουν γεύση: το ασπράδι του αυγού δεν απορροφά καλά το αλάτι, με αποτέλεσμα συχνά τα τηγανητά αυγά να είναι άγευστα. Είτε τα προτιμάτε μελάτα, είτε σφιχτά, είτε ποσέ, είναι δύσκολο να φτάσει το καρύκευμα στο κέντρο του αυγού, ιδιαίτερα στον κρόκο.

    Η λύση είναι απλή: προσθέστε καπνιστή πάπρικα στο λάδι, πριν ρίξετε το αυγό στο τηγάνι. Αυτή η έξυπνη τεχνική απελευθερώνει τις λιποδιαλυτές ενώσεις της πάπρικας, εμποτίζοντας το λάδι με πλούσια γεύση και άρωμα. Έτσι, η γεύση της πάπρικας διαπερνά τόσο το ασπράδι όσο και τον κρόκο, προσφέροντας ένα πιο νόστιμο αποτέλεσμα με ελάχιστη προσπάθεια.

    Οδηγίες για να φτιάξετε πεντανόστιμα τηγανητά αυγά

    Ακολουθήστε τα βήματα της Rebecca για να τελειοποιήσετε την τέχνη του τηγανητού αυγού:

    1. Ρίξτε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεστάνετε το σε χαμηλή φωτιά.
    2. Μόλις το λάδι αρχίσει να σιγοβράζει, πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Ανακατέψτε τα μπαχαρικά για να διανεμηθούν ομοιόμορφα. Θα δείτε να αρχίζουν να τσιτσιρίζουν. Αυτή η μέθοδος ενισχύει τη γεύση.
    3. Σπάστε το αυγό απευθείας στο τηγάνι, πάνω στο μείγμα των μπαχαρικών. Προσθέστε αμέσως μια ακόμη μικρή ποσότητα αλατιού και πιπεριού.
    4. Μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα, το ασπράδι θα αρχίσει να πήζει. Κουνήστε απαλά το τηγάνι για να βεβαιωθείτε ότι το αυγό δεν κολλάει.
    5. Γείρετε το τηγάνι ώστε το αυγό, το λάδι και τα μπαχαρικά να συγκεντρωθούν σε μία πλευρά. Αυτό επιτρέπει στο λάδι να καλύψει ελαφρώς το αυγό για ομοιόμορφο μαγείρεμα και πιο τραγανό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να περιχύσετε το λάδι πάνω στο αυγό με ένα κουτάλι.
    6. Προαιρετικό: Για ένα πιο μελάτο κρόκο, προσθέστε λίγο νερό στο τηγάνι και σκεπάστε αμέσως με ένα καπάκι. Αυτό ατμίζει την κορυφή του αυγού χωρίς να χρειάζεται να το γυρίσετε.
    7. Αφήστε το αυγό να να βράσει για τρία έως πέντε λεπτά, ελέγχοντας τακτικά για να μην κολλήσει και προσαρμόζοντας τη θερμότητα.
    8. Όταν το αυγό σας είναι έτοιμο, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το μετακινήσετε πάνω σε ψωμί και απολαύστε.
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Piraeus Gate»: Οι 10 αναπτύξεις στη μεγάλη αστική ανάπλαση που αλλάζει τον Πειραιά

    Ένα έργο αστικής ανάπλασης με 105.000 τετραγωνικά μέτρα μικτής δόμησης, σε ιδιωτική...

    Μητσοτάκης: Τι ζήτησε χθες από τον Άδωνι Γεωργιάδη – Οι προτεραιότητες στην Υγεία

    Σαφές στίγμα για τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου στο...

    Επιτυχής Πραγματοποίηση Άσκησης Σεισμού, Φωτιάς και Εκκένωσης Κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών – ΦΩΤΟ

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση συντονισμού για την...