Η συνταγή για πατάτες ψητές του Gordon Ramsay αλλάζει τα δεδομένα στη μαγειρική διευκολύνοντας την διαδικασία παρασκευής τους. Η χρήση ενός μυστικού συστατικού διασφαλίζει ότι οι πατάτες θα είναι τέλεια ψημένες και τραγανές κάθε φορά.
Η συνταγή του Gordon Ramsay για τέλειες πατάτες ψητές με ένα μυστικό συστατικό
Οι πατάτες μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν ένα γεύμα. Η απλή συνταγή του Gordon Ramsay (Γκόρντον Ράμσεϊ) είναι το μυστικό για να τις πετύχετε πάντα. Οι περισσότεροι αναζητούν την ιδανική υφή στις πατάτες, δηλαδή να είναι τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά. Με ορισμένες απλές οδηγίες του διάσημου σεφ, η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη από ποτέ.
Ο Βρετανός σεφ του Hell’s Kitchen μοιράστηκε την εκπληκτική συνταγή του, αποκαλύπτοντας ότι χρειάζονται μόνο επτά συστατικά. Παραδόξως, σε αντίθεση με πολλές τεχνικές ψησίματος, αυτή δεν περιλαμβάνει μαγειρική σόδα. Αντί για αυτό το συστατικό, ο Gordon Ramsay προτείνει να χρησιμοποιήσετε σιμιγδάλι, το οποίο θεωρεί ότι είναι πιο αποτελεσματικό για να γίνουν τραγανές. Η συνταγή του σερβίρει περίπου 4 έως 6 άτομα, αλλά δεν είναι κατάλληλη για χορτοφάγους ή vegans.
- 100 γρ. λίπος πάπιας ή ελαιόλαδο αν προτιμάτε
- 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1,2 κιλά πατάτες για πουρέ
- 1 χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο
- Λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200°C.
- Ξεφλουδίστε και κόψτε όλες τις πατάτες, πριν τις βάλετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
- Ρίξτε λίγο αλάτι στο νερό ενώ περιμένετε να βράσει. Βάλτε ένα χρονόμετρο για 6 λεπτά όταν αρχίσει να κοχλάζει.
- Ενώ οι πατάτες βράζουν, αλείψτε με λίγο λίπος ένα μεγάλο ταψί και βάλτε το στο φούρνο να ζεσταθεί.
- Μόλις περάσουν τα 6 λεπτά, στραγγίστε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και ανακινήστε τις καλά.
- Ρίξτε τις δύο κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι πάνω από τις πατάτες και ανακινήστε τις ξανά καλά.
- Αφήστε τις να στεγνώσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Στο μεταξύ, χρησιμοποιήστε την πλατιά πλευρά ενός μαχαιριού για να λιώσετε τις δύο σκελίδες σκόρδου.
- Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, ρίξτε τις στο ταψί και ανακατέψτε τις με το καυτό λίπος.
- Ρίξτε επίσης στο ταψί το λιωμένο σκόρδο και το δεντρολίβανο και αφήστε τις πατάτες να ψηθούν. Θα πρέπει να ψηθούν για περίπου 40 έως 45 λεπτά, αλλά ο Gordon Ramsay προτείνει να τις γυρίζετε κάθε 15 λεπτά.
- Όταν οι πατάτες αποκτήσουν ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα, είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
- Αφού τις βγάλετε από τον φούρνο, αλατοπιπερώστε τις πριν σερβίρετε.

