Συνταγή για πεντανόστιμη μηλόπιτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης

    Ημερομηνία:

    Απολαύστε μια κλασική μηλόπιτα χωρίς ενοχές. Αυτή η συνταγή αποκτά φυσική γλυκύτητα από τους χουρμάδες, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Παράλληλα, η προσθήκη μηλόξυδου βοηθά στην ενίσχυση της γεύσης. Μάθετε πώς να φτιάξετε μια υγιεινή και νόστιμη μηλόπιτα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 2 φύλλα σφολιάτας (23 εκ.)
    • 5 χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
    • 2-4 κουταλιές της σούπας νερό
    • 5 μήλα (μεσαία, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες)
    • 3 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
    • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Αφήστε τα φύλλα σφολιάτας να ξεπαγώσουν ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε τους χουρμάδες με λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη πάστα.
    3. Ανακατέψτε την πάστα χουρμάδων με τα μήλα, το μηλόξυδο και την κανέλα.
    4. Τοποθετήστε το μείγμα μήλων σε ένα από τα φύλλα σφολιάτας. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι. Χαράξτε το πάνω μέρος με ένα μαχαίρι δημιουργώντας μερικές σχισμές.
    5. Ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσουν τα μήλα.
    6. Αφήστε την μηλόπιτα να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρετε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Sex therapy: 7 tips από τους ειδικούς για να ξυπνήσει ξανά το πάθος στην κρεβατοκάμαρα

    Είναι πικρή διαπίστωση ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος της...

    Μοσχαρίσια στηθοπλευρά στη γάστρα με πουρέ από ασπρομύτικα φασόλια

    Ο Λουκάς Μάιλερ, ταξιδεμένος, διορατικός κι αισθαντικός μάγειρας, στα...

    Πράσινες πατάτες: Τι σημαίνει αν οι πατάτες έχουν πρασινίσει λίγο – Τι κίνδυνος υγείας υπάρχει!

    Πράσινες πατάτες: Όταν διατηρείτε τις πατάτες σε κάποιο πολύ...

    Νύφη έπιασε την πεθερά να θηλάζει τον γαμπρό πριν τον γάμο τους

    Τη γη κάτω από τα πόδια της έχασε μια μέλλουσα...