Αυτή η συνταγή για πουρέ πατάτας με σκόρδο και ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και αρωματικό συνοδευτικό. Ο πουρές πατάτας γίνεται βελούδινος και με πλούσια γεύση, ενώ το σκόρδο και το ελαιόλαδο προσθέτουν μια ιδιαίτερη πινελιά.
Υλικά για τη συνταγή
Για τη βασική συνταγή:
- 900 γρ. πατάτες
- 50 γρ. βούτυρο
Για το ελαιόλαδο με σκόρδο:
- 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες κατά μήκος στη μέση
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Αρχικά, τοποθετήστε το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφήστε το για 1 ώρα για να εμποτιστεί το σκόρδο και να μαλακώσει.
- Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή πατάτας για να αφαιρέσετε τις φλούδες και στη συνέχεια κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια ομοιόμορφου μεγέθους, όχι πολύ μικρά. Εάν είναι μεγάλα, κόψτε τα σε τέταρτα και αν είναι μικρά, κόψτε τα στη μέση.
- Βάλτε τα κομμάτια πατάτας σε μια μεγάλη κατσαρόλα, στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό πάνω τους, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, βάλτε ένα καπάκι και σιγοβράστε απαλά μέχρι να γίνουν τρυφερές, για περίπου 25 λεπτά.
- Όταν οι πατάτες μαγειρευτούν, στραγγίστε τις. Καλύψτε τις με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας για να απορροφήσουν μέρος του ατμού για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, αρχίστε να τις σπάτε χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα σκόρδου και λαδιού.
- Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά, προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο και λάδι και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο, καρυκεύοντας καλά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.