Αυτή η συνταγή για ψητές πατάτες με ζαμπόν και μπρόκολο είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο.
Είναι ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρές φλορίτσες
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1 ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Πλύνετε καλά τις πατάτες και τρυπήστε τες με ένα πιρούνι.
- Τυλίξτε κάθε πατάτα σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στο φούρνο για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ενώ οι πατάτες ψήνονται, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το ζαμπόν για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε το μπρόκολο και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί κρέμα, την ντομάτα, το αυγό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε το μείγμα με το ζαμπόν και το μπρόκολο και ανακατέψτε καλά.
- Αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και αδειάστε τις προσεκτικά με ένα κουτάλι, αφήνοντας ένα λεπτό τοίχωμα.
- Γεμίστε τις πατάτες με το μείγμα ζαμπόν και μπρόκολου.
- Επιστρέψτε τις γεμιστές πατάτες στο ταψί και ψήστε τις στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν και να ροδίσει ελαφρώς η γέμιση.
- Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές και απολαύστε!