Συνταγή για ριζότο λαχανικών με λεμόνι – Ιδανικό για ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα

    Ημερομηνία:

    Ανακαλύψτε μια λαχταριστή συνταγή για ριζότο λαχανικών με λεμόνι. Ένα αρωματικό και δροσερό πιάτο με φρέσκα λαχανικά, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα εντυπωσιακό vegan δείπνο.

    Υλικά (για 2-3 μερίδες)

    • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
    • 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο (ή καρναρόλι, ή βιαλόνε νάνο)
    • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά, για πλούσια γεύση)
    • Περίπου 4-5 φλιτζάνια ζεστό ζωμό λαχανικών (διατηρείται ζεστός)
    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας σας (επιλέξτε 2-3): σπαράγγια, αρακάς, κολοκυθάκια, μανιτάρια ή πιπεριές
    • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
    • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
    • 2 κουταλιές σούπας διατροφική μαγιά (για “τυρένια” γεύση, προαιρετικά)
    • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Επιπλέον ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα (προσοχή να μην καεί).
    2. Ρίξτε το ρύζι αρμπόριο και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο.
    3. Αν χρησιμοποιείτε, ρίξτε το λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί.
    4. Προσθέστε μια κουτάλα ζεστό ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλάβετε, προσθέτοντας ζωμό κουτάλα-κουτάλα (περίπου 18-20 λεπτά), μέχρι το ρύζι να είναι κρεμώδες αλλά al dente.
    5. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά 5-7 λεπτά πριν το τέλος. Τα πιο σκληρά νωρίτερα, τα πιο μαλακά αργότερα. Ανακατέψτε απαλά.
    6. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τη διατροφική μαγιά (αν χρησιμοποιείτε), τον μαϊντανό ή βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
    7. Σκεπάστε και αφήστε να “ξεκουραστεί” για 1-2 λεπτά.
    8. Σερβίρετε ζεστό, ραντίζοντας προαιρετικά με ελαιόλαδο.
    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΗ: Πως θα ανακάμψει η Οικονομία της Αχαΐας

    Του Θ. Λουλούδη Στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης για το...

    Παναγιώτης Αντωνόπουλος: Η Παναχαϊκή αξίζει να επανέλθει στη θέση που της αρμόζει

    Σχετικά με τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Παναχαϊκή ΓΕ από...

    ΠΑΤΡΑ: Ημερίδα με θέμα «Ιατρική και Τέχνη»

    Τι κοινό μπορεί να έχουν μια ιατρική διάγνωση με...

    Ακόμα και δύο νύχτες ακανόνιστου ύπνου μάς κάνουν να νιώθουμε πιο γερασμένες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%bd%cf%8d%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%8c%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%bf/