Συνταγή για ριζότο λαχανικών με λεμόνι – Ιδανικό για ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα

    Ημερομηνία:

    Ανακαλύψτε μια λαχταριστή συνταγή για ριζότο λαχανικών με λεμόνι. Ένα αρωματικό και δροσερό πιάτο με φρέσκα λαχανικά, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα εντυπωσιακό vegan δείπνο.

    Υλικά (για 2-3 μερίδες)

    • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
    • 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο (ή καρναρόλι, ή βιαλόνε νάνο)
    • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά, για πλούσια γεύση)
    • Περίπου 4-5 φλιτζάνια ζεστό ζωμό λαχανικών (διατηρείται ζεστός)
    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας σας (επιλέξτε 2-3): σπαράγγια, αρακάς, κολοκυθάκια, μανιτάρια ή πιπεριές
    • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
    • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
    • 2 κουταλιές σούπας διατροφική μαγιά (για “τυρένια” γεύση, προαιρετικά)
    • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Επιπλέον ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα (προσοχή να μην καεί).
    2. Ρίξτε το ρύζι αρμπόριο και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο.
    3. Αν χρησιμοποιείτε, ρίξτε το λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί.
    4. Προσθέστε μια κουτάλα ζεστό ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλάβετε, προσθέτοντας ζωμό κουτάλα-κουτάλα (περίπου 18-20 λεπτά), μέχρι το ρύζι να είναι κρεμώδες αλλά al dente.
    5. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά 5-7 λεπτά πριν το τέλος. Τα πιο σκληρά νωρίτερα, τα πιο μαλακά αργότερα. Ανακατέψτε απαλά.
    6. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τη διατροφική μαγιά (αν χρησιμοποιείτε), τον μαϊντανό ή βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
    7. Σκεπάστε και αφήστε να “ξεκουραστεί” για 1-2 λεπτά.
    8. Σερβίρετε ζεστό, ραντίζοντας προαιρετικά με ελαιόλαδο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το αντίο στην 6χρονη! Συγκλόνισε ο θείος και νονός: Ησουν μεγάλη μαχήτρια

    Πέπλο βαριάς οδύνης έχει σκεπάσει ολόκληρη την κοινωνία της Λακκόπετρας και...

    Σήμερα ο Χρυσοχοϊδης στην Κ. Αχαϊα – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας θα επισκεφθεί την Πέμπτη 10...

    Η σημερινή Πανσέληνος θα φέρει σημαντική ανάπτυξη για αυτά τα τρία ζώδια

    Η εποχή του Καρκίνου ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου, οπότε ο Ήλιος...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11-7-2025

    ΚΗΔΕΙΑ Τον πολυαγαπημένο μας ΟΔΥΣΣΕΑ  ΕΥΑΓ. ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΕΤΩΝ   60 Κηδεύουμε την Πέμπτη 10-7-25...