Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της παρμεζάνας με την υφή και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει η κινόα, δημιουργώντας μια δροσιστική και χορταστική σαλάτα. Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα άλλα λαχανικά, όπως αγγούρι, πιπεριά ή κρεμμύδι.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι κινόα
 - 2 φλιτζάνια νερό
 - 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
 - 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
 - 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 - Αλάτι και πιπέρι για γεύση
 - 1/2 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
 - 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
 - 1/4 φλιτζανιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 - 1/4 φλιτζανιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
 - 1/4 φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένο
 - Επιπλέον παρμεζάνα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
 
Οδηγίες
- Ξεπλύνετε καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε την κινόα και το νερό. Φέρτε το νερό σε βρασμό, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και η κινόα να μαλακώσει. Αφήστε την κινόα να κρυώσει.
 - Σε ένα μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε την κρύα κινόα, τη φέτα, την τριμμένη παρμεζάνα, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
 - Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως, γαρνίροντας με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.
 
Συμβουλές:
- Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως μοτσαρέλα ή χαλούμι.
 - Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα ψητά καρύδια ή σπόρους για έξτρα υφή και γεύση.
 - Η σαλάτα με κινόα και παρμεζάνα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
 


