Συνταγή για σαλάτα τόνου με αβοκάντο – Μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή

    Ημερομηνία:

    Αναβαθμίστε μια κονσέρβα τόνου φτιάχνοντας αυτή την εύκολη συνταγή για σαλάτα με τόνο και αβοκάντο. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την κρεμώδη υφή του αβοκάντο με τη δροσερή τραγανότητα της ρόκας και του αγγουριού, ενώ το λεμόνι και η φέτα προσθέτουν μια ισορροπημένη γεύση.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
    • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα σε κύβους (περίπου 2 ½ φλιτζάνια)
    • 2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο
    • 4 φλιτζάνια καρδιές ρόκας
    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
    • ⅓ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
    • ¼ φλιτζάνι αμύγδαλο τριμμένο
    • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ελιές
    • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αβοκάντο και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν καλά.
    2. Προσθέστε τον τόνο, τη ρόκα, το αγγούρι, τη φέτα, το αμύγδαλο, τις ελιές και τον μαϊντανό στο μείγμα του αβοκάντο. Ανακατέψτε απαλά.
    3. Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 1 ώρα.

     

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 7 βραδινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπειθαρχία και κίνητρο

    Οι περισσότεροι θεωρούμε το ξεκίνημα της ημέρας ως το...

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...
    Best Shop