Συνταγή για σαλάτα τόνου με αβοκάντο – Μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή

Ημερομηνία:

Αναβαθμίστε μια κονσέρβα τόνου φτιάχνοντας αυτή την εύκολη συνταγή για σαλάτα με τόνο και αβοκάντο. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την κρεμώδη υφή του αβοκάντο με τη δροσερή τραγανότητα της ρόκας και του αγγουριού, ενώ το λεμόνι και η φέτα προσθέτουν μια ισορροπημένη γεύση.

Υλικά για τη συνταγή

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα σε κύβους (περίπου 2 ½ φλιτζάνια)
  • 2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια καρδιές ρόκας
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
  • ⅓ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • ¼ φλιτζάνι αμύγδαλο τριμμένο
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ελιές
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αβοκάντο και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν καλά.
  2. Προσθέστε τον τόνο, τη ρόκα, το αγγούρι, τη φέτα, το αμύγδαλο, τις ελιές και τον μαϊντανό στο μείγμα του αβοκάντο. Ανακατέψτε απαλά.
  3. Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 1 ώρα.

 

Φλίγκος

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

ΠΑΤΡΑ: Ο Ουζοκαφενές του Ψύλλα στο Ανω Καστρίτσι – ΦΩΤΟ

Εγραψε ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπουρδούλης: Στο...

Spitogatos: Ποιες είναι οι πιο ακριβές και φθηνές περιοχές για ενοικίαση και αγορά κατοικίας (πίνακες)

Tην εξέλιξη τιμών των κατοικιών προς πώληση και ενοικίαση σε όλη...

H Ντέβα Κασέλ κατακτά τις πασαρέλες αλλά και το… Netflix

Μόλις στα 21 χρόνια της, οι άνθρωποι της μόδας...

Charvet: Ο οίκος με τα πολυτελή πουκάμισα των 1000 ευρώ

Ο οίκος δημιουργήθηκε το 1838 στο Παρίσι από τον...