Συνταγή για σαλάτα τόνου με αβοκάντο – Μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή

    Ημερομηνία:

    Αναβαθμίστε μια κονσέρβα τόνου φτιάχνοντας αυτή την εύκολη συνταγή για σαλάτα με τόνο και αβοκάντο. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την κρεμώδη υφή του αβοκάντο με τη δροσερή τραγανότητα της ρόκας και του αγγουριού, ενώ το λεμόνι και η φέτα προσθέτουν μια ισορροπημένη γεύση.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
    • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα σε κύβους (περίπου 2 ½ φλιτζάνια)
    • 2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο
    • 4 φλιτζάνια καρδιές ρόκας
    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
    • ⅓ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
    • ¼ φλιτζάνι αμύγδαλο τριμμένο
    • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ελιές
    • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αβοκάντο και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν καλά.
    2. Προσθέστε τον τόνο, τη ρόκα, το αγγούρι, τη φέτα, το αμύγδαλο, τις ελιές και τον μαϊντανό στο μείγμα του αβοκάντο. Ανακατέψτε απαλά.
    3. Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 1 ώρα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λεμονάτα μανιτάρια στο τηγάνι χωρίς λάδι

    Τα μανιτάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος...

    10 συμβουλές για να διατηρείτε τα ρούχα σας σαν καινούργια

    1. Πλένουμε λιγότερο – και πιο έξυπνα Δεν χρειάζεται να πλένουμε...

    Τα νοικοκυριά πετούν στα σκουπίδια 40 κιλά τροφίμων, αξίας 150 ευρώ τον χρόνο [γραφήματα]

    Τις τάσεις των καταναλωτών σε σχέση με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος...

    Ιουλία Καραπατάκη live στην Πάτρα

    Ιουλία Καραπατάκη live στην Πάτρα Πέμπτη 19 Ιουνιου 2025 Royal Theater...