Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με σταφίδες

    Ημερομηνία:

    Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, ειδικά σε περίοδο νηστείας, όπως η Σαρακοστή. Η παρακάτω συνταγή με σταφίδες είναι μια κλασική εκδοχή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
    • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
    • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
    • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 4 φλιτζάνια νερό
    • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ή μαύρες
    • 1 ξυλάκι κανέλας
    • 2-3 γαρύφαλλα
    • Φλούδα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα λεμονιού (αν τη χρησιμοποιήσετε).
    2. Βράστε το μείγμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    3. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.
    4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
    5. Ρίξτε το σιμιγδάλι (χοντρό και ψιλό) και καβουρδίστε το, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσέξτε να μην καεί.
    6. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέξτε γιατί το μείγμα θα πιτσιλίσει.
    7. Προσθέστε τις σταφίδες και ανακατέψτε καλά.
    8. Επαναφέρετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
    9. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τον χαλβά να κρυώσει ελαφρώς.
    10. Μπορείτε να τον σερβίρετε σε ατομικά μπολ ή να τον βάλετε σε μια φόρμα και να τον αναποδογυρίσετε σε πιατέλα.
    11. Γαρνίρετε με κανέλα και, αν θέλετε, με καρύδια ή αμύγδαλα.
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι νέες τουριστικές αγορές των Τούρκων

    Ο Ιανουάριος παραδοσιακά είναι ένας τουριστικά αδύναμος μήνας στη δική...

    Συνεχίζεται ο καβγάς του Τραμπ με τον Ζελένσκι

    Ο Ντόναλντ Τραμπ από θέση ισχύος λέει τώρα ότι...

    Το ιδανικό τυρί για κάθε burger (όχι, δεν βάζουμε παντού το ίδιο)

    Το σωστό τυρί που λιώνει για μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, με...
    Best Shop