Συνταγή για σολομό με άνηθο και δροσερή σαλάτα αβοκάντο

    Ημερομηνία:

    Αυτή η συνταγή για σολομό με άνηθο, σερβιρισμένο με μια δροσερή σαλάτα αβοκάντο, είναι ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ο τρυφερός σολομός μαρινάρεται με αρωματικό τζίντζερ και φρέσκο άνηθο, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που συμπληρώνεται ιδανικά από τη δροσιστική και κρεμώδη σαλάτα.

    Υλικά για τη συνταγή

    • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
    • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
    • 1 μέτρια πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη (περίπου 5 κουταλάκια του γλυκού)
    • 1½ κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
    • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, τριμμένη σε τρίφτη μικρολεπίδας (½ κουταλάκι του γλυκού)
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
    • 4 φιλέτα σολομού (περίπου 115 γραμμάρια το καθένα) με την πέτσα
    • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
    • 4 μέτρια περσικά αγγούρια, καθαρισμένα
    • 2 μέτρια αβοκάντο, κομμένα σε κύβους (περίπου 1⅓ φλιτζάνια)
    • 1½ κουταλιές σούπας χυμός λάιμ
    • 2 κουταλάκια του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
    2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον άνηθο, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το τζίντζερ, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το τριμμένο σκόρδο και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
    3. Τοποθετήστε τα 4 φιλέτα σολομού σε ένα μεγάλο ταψί με χείλος. Στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώστε τα με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα άνηθου πάνω από τα φιλέτα. Ψήστε μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, για 15 έως 18 λεπτά.
    4. Στο μεταξύ, τοποθετήστε τα καθαρισμένα αγγούρια σε μια σανίδα κοπής. χρησιμοποιήστε την πλατιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού για να τα σπάσετε ελαφρά. Κόψτε τα στη μέση κατά μήκος και μετά σε χοντροκομμένα κομμάτια ½ έως 2,5 εκατοστών. Μεταφέρετε σε ένα μέτριο μπολ.
    5. Προσθέστε το αβοκάντο σε κύβους, τον χυμό λάιμ, το σουσάμι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα υλικά.
    6. Σερβίρετε τον σολομό με τη σαλάτα αγγούρι-αβοκάντο.
    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανδρέας Τσώκος: «Τα λιμάνια και η ναυτιλία μπροστά για την Αχαΐα»

    Με τονΔρ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων...

    Έφοδος της αστυνομίας σε κτηματολογικά γραφεία στην Αττική – 9 συλλήψεις

    Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο εφόδου της υπηρεσίας...

    ΠΑΤΡΑ: Αύριο το τελευταίο αντίο στην Αλεξάνδρα

    Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου της...

    Εξιχνιάστηκε κλοπή 70.000 ευρώ από σπίτι στην Ηλεία

    Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών...