Συνταγή για τηγανίτες λαχανικών με αυγά και σουσάμι

    Ημερομηνία:

    Εμπνευσμένη από τις κορεάτικες τηγανίτες λαχανικών, αυτή η συνταγή είναι ένας διασκεδαστικός και νόστιμος τρόπος για να προσθέσετε πολλά λαχανικά στο βραδινό σας γεύμα.

    Υλικά

    • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 5 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
    • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι Kosher, χωρισμένα
    • 1 μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μπαστούνια
    • 225 γραμμάρια μανιτάρια, λεπτοκομμένα
    • 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (συν επιπλέον, ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα)
    • 6 κουταλιές της σούπας λάδι
    • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
    • 4 μεγάλα αυγά

    Οδηγίες

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120°C και τοποθετήστε μια σχάρα μέσα σε ένα ταψί.
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού και 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ενωθούν.
    3. Σταδιακά, προσθέστε με το σύρμα 1 1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό μέχρι να γίνει ένα λείο κουρκούτι. Ανακατέψτε τη γλυκοπατάτα, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
    4. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 25 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χρησιμοποιώντας τσιμπίδες και αφήνοντας το περίσσιο κουρκούτι να στάξει στο μπολ, προσθέστε περίπου 1 1/2 φλιτζάνι μείγμα λαχανικών στο τηγάνι και πιέστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση (περίπου 1,5 εκ. πάχος). Ψήστε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, για 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε την ψημένη τηγανίτα στην έτοιμη σχάρα και τοποθετήστε την στο φούρνο για να την κρατήσετε ζεστή.
    5. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών για να φτιάξετε συνολικά 4 τηγανίτες, σκουπίζοντας το τηγάνι και προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας λάδι μεταξύ κάθε τηγανίτας.
    6. Ενώ ψήνεται η τελευταία τηγανίτα, ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σουσάμι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρουν τα σουσάμια ένα απαλό χρυσαφί χρώμα, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα αυγά και πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ψήστε, ρίχνοντας με ένα κουτάλι καυτό λάδι και σουσάμι πάνω από τα αυγά, μέχρι να δέσουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να είναι ακόμα ρευστοί, για περίπου 3 λεπτά.
    7. Σερβίρετε τα αυγά σε τηγανίτες λαχανικών. Από πάνω ρίξτε κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στη Λαϊκή η Χριστίνα Αλεξοπούλου

    Η Αχαιή βουλεύτρια, πρ. υφυπουργός υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου σε Λαϊκή Αγορά της...

    Ιούνιος 2024: Ακραία υψηλές τιμές θερμοκρασίας σε όλη την χώρα – Ήταν o πιο θερμός Ιούνιος από το 2010 – ΠΙΝΑΚΕΣ

    Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του...

    Οι φωτιές σε Πάρνηθα και Σταμάτα έκαψαν περίπου 2.000 στρέμματα

    Περίπου 2.000 στρέμματα κάηκαν χθες στις δύο μεγάλες φωτιές σε Πάρνηθα...

    Εκτός καθημερινού προγράμματος η επόμενη ημέρα της Μενεγάκη

    Η Ελένη Μενεγάκη κλείνει τον κύκλο των καθημερινών εκπομπών την Παρασκευή,...