Συνταγή για τηγανίτες λαχανικών με αυγά και σουσάμι

    Ημερομηνία:

    Εμπνευσμένη από τις κορεάτικες τηγανίτες λαχανικών, αυτή η συνταγή είναι ένας διασκεδαστικός και νόστιμος τρόπος για να προσθέσετε πολλά λαχανικά στο βραδινό σας γεύμα.

    Υλικά

    • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 5 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
    • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι Kosher, χωρισμένα
    • 1 μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μπαστούνια
    • 225 γραμμάρια μανιτάρια, λεπτοκομμένα
    • 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (συν επιπλέον, ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα)
    • 6 κουταλιές της σούπας λάδι
    • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
    • 4 μεγάλα αυγά

    Οδηγίες

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120°C και τοποθετήστε μια σχάρα μέσα σε ένα ταψί.
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού και 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ενωθούν.
    3. Σταδιακά, προσθέστε με το σύρμα 1 1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό μέχρι να γίνει ένα λείο κουρκούτι. Ανακατέψτε τη γλυκοπατάτα, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
    4. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 25 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χρησιμοποιώντας τσιμπίδες και αφήνοντας το περίσσιο κουρκούτι να στάξει στο μπολ, προσθέστε περίπου 1 1/2 φλιτζάνι μείγμα λαχανικών στο τηγάνι και πιέστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση (περίπου 1,5 εκ. πάχος). Ψήστε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, για 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε την ψημένη τηγανίτα στην έτοιμη σχάρα και τοποθετήστε την στο φούρνο για να την κρατήσετε ζεστή.
    5. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών για να φτιάξετε συνολικά 4 τηγανίτες, σκουπίζοντας το τηγάνι και προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας λάδι μεταξύ κάθε τηγανίτας.
    6. Ενώ ψήνεται η τελευταία τηγανίτα, ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σουσάμι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρουν τα σουσάμια ένα απαλό χρυσαφί χρώμα, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα αυγά και πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ψήστε, ρίχνοντας με ένα κουτάλι καυτό λάδι και σουσάμι πάνω από τα αυγά, μέχρι να δέσουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να είναι ακόμα ρευστοί, για περίπου 3 λεπτά.
    7. Σερβίρετε τα αυγά σε τηγανίτες λαχανικών. Από πάνω ρίξτε κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Ζούκερμπεργκ δείπνησε με τον Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο τρία χρόνια μετά το «μπλόκο» από το Facebook

    Ο επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επισκέφτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέρετρό του...

    Βασίλειος Κωστέτσος για Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Είδα να εκτίθεται ως κλέφτρα η κυρία Χριστοπούλου

    Ο Βασίλειος Κωστέτσος στράφηκε κατά της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, μετά τις δηλώσεις της για...

    Άνγκελα Μέρκελ: Δίνει εξηγήσεις για την εμφάνιση με το βαθύ ντεκολτέ το 2008 στο Όσλο

    Για το αβυσσαλέο ντεκολτέ με το οποίο είχε εμφανιστεί...

    Ίλιον – ΕΠΑΛ: Ο Ρουβίκωνας σε ημερίδα για την εξάλειψη βίας κατά των γυναικών

    Σάλος έχει ξεσπάσει, με την απόφαση του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου να...
    Best Shop