Συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο σαγανάκι

    Ημερομηνία:

    Το σαγανάκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για ένα τηγανητό τυρί, που χάρη στη σωστή προετοιμασία και το ψήσιμο, αποκτά μια υπέροχη χρυσαφένια, τραγανή κρούστα εξωτερικά ενώ παράλληλα είναι λιωμένο και ζεστό εσωτερικά.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 1 συσκευασία (περίπου 110 γραμμάρια) τυρί κασέρι
    • 1 κουταλιά της σούπας νερό ή όσο χρειαστεί
    • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή όσο χρειαστεί
    • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ, σε θερμοκρασία δωματίου
    • ½ λεμόνι ή ανάλογα με τη γεύση
    • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

    Οδηγίες 

    1. Αλείψτε κάθε πλευρά του τυριού κασέρι με νερό. Περάστε και τις δύο πλευρές από αλεύρι, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι πλήρως καλυμμένη.
    2. Προθερμάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Ρίξτε μέσα το ελαιόλαδο. Τοποθετήστε προσεκτικά το αλευρωμένο τυρί στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα, για περίπου 2 λεπτά.
    3. Γυρίστε γρήγορα το τυρί με μια σπάτουλα. Τηγανίστε μέχρι το κάτω μέρος να γίνει χρυσαφένιο, για περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμη.
    4. Αποσύρετε από τη φωτιά το τηγάνι. Ρίξτε το κονιάκ στο τηγάνι πάνω από το τυρί. Στύψτε λίγο χυμό λεμονιού από πάνω. Τοποθετήστε το σαγανάκι σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια γαρνίρετε με μαϊντανό.
    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι αποκαλύπτουν για εμάς οι πρώην σύντροφοί μας;

    «Μια φορά κι έναν καιρό/ Λίγα λάθη πριν/ Ήμουν...

    Aλλάζει χέρια ένα από τα πιο φημισμένα καφέ – εστιατόρια της Πάτρας! Ποιος το παίρνει! Ανοίγουν νέο κατάστημα οι παλιοί ιδιοκτήτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/a%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%ba/

    Το πιο βρώμικο σημείο στην κουζίνα δεν είναι αυτό που φαντάζεστε…

    Υπάρχει ένα σημείο στην κουζίνα σας, το πιο βρώμικο...

    Η ιστορία του «εφιάλτη» όλων των οδηγών

    Στις 16 Ιουλίου του 1935 στην πόλη Οκλαχόμα στις...