Αυτά τα τραγανά κριτσίνια σολομού συνδυάζονται τέλεια με μια κρεμώδη σάλτσα με λιαστή ντομάτα. Είναι ιδανική επιλογή για ορεκτικό ή σνακ. Επιπλέον, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εντάξετε τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τον σολομό στη διατροφή σας.
Υλικά για τη συνταγή
- 450 γραμμάρια φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 2,5 εκ. πάχος), κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
- 60 ml λιαστές ντομάτες με βότανα, ψιλοκομμένες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι συν 1/8 κουταλάκι του γλυκού, χωρισμένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 120 ml ξινή κρέμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρύζι ξίδι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το γκριλ και στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια σολομού σε ένα μέτριο μπολ.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λιαστές ντομάτες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, τα ιταλικά καρυκεύματα, σκόρδο σε σκόνη και κρεμμύδι σε σκόνη.
- Ανακατέψτε για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια του σολομού στο ταψί και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, για 6 έως 8 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε την ξινή κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, το πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μικρό μπλέντερ.
- Χτυπήστε μέχρι οι ντομάτες να ψιλοκοπούν και η σάλτσα να είναι ομοιογενής, για περίπου 20 δευτερόλεπτα, σταματώντας για να ξύσετε τα τοιχώματα του μπλέντερ εάν χρειάζεται.
- Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ.
- Σερβίρετε τα κριτσινάκια σολομού ζεστά με τη δροσερή σάλτσα λιαστής ντομάτας.