Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay μοιράστηκε την απλή και υγιεινή συνταγή του για απολαυστική μους σοκολάτας. Με την προσθήκη ενός απροσδόκητου συστατικού, το αγαπημένο γλυκό αποκτά μοναδική γεύση και κρεμώδη υφή.
Το μυστικό συστατικό για ελαφριά και υγιεινή μους σοκολάτας
Στο βιβλίο μαγειρικής του “Gordon Ramsay’s Ultimate Fit Food”, ο βραβευμένος με αστέρια Michelin σεφ αμφισβητεί τις κοινές αντιλήψεις και μας δείχνει πώς το αβοκάντο μπορεί να δημιουργήσει μια λαχταριστή και ελαφριά μους σοκολάτας.
Υλικά
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσι
- 4 κουταλιές της σούπας ρευστό μέλι (ή περισσότερο ανάλογα με τη γεύση)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη
Οδηγίες
- Πολτοποιήστε τα αβοκάντο σε ένα επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν λεία.
- Στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας μέλι μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και το κακάο σε σκόνη
- Αναμείξτε ξανά μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν πλήρως και να δημιουργηθεί μια λεία και κρεμώδης μους.
- Μεταφέρετε τη μους σοκολάτας σε ατομικά μπολ σερβιρίσματος (όπως ποτήρια σφηνάκια ή κρασιού) και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν σερβίρετε.
Η συμβουλή του διάσημου σεφ για το μέλι
«Επειδή το μέλι είναι κολλώδες, μπορεί να είναι δύσκολο να το μετρήσετε με ακρίβεια. Ωστόσο, αν επικαλύψετε το κουτάλι με ένα λεπτό στρώμα λαδιού, όπως φυστικέλαιο, θα γλιστρήσει αμέσως», είπε ο Gordon Ramsay.
Επιπλέον, μην διστάσετε να προσαρμόσετε την ποσότητα του μελιού ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, δοκιμάζοντας το μείγμα όσο βρίσκεται ακόμα στο μπλέντερ, πριν το βάλετε στο ψυγείο.

