Συνταγή για υγιεινό κέικ μήλου με λίγες θερμίδες

    Ημερομηνία:

    Μία διατροφολόγος μοιράστηκε την υγιεινή συνταγή της για κέικ μήλου, πλούσιο σε πρωτεΐνη, που μπορείτε να απολαύσετε ακόμη και για πρωινό.

    Είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς ενοχές.

    Η λάτρης του καλού φαγητού και influencer, Emily English έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την συνταγή της που προσφέρει μια υγιεινή και γευστική παραλλαγή του κλασικού κέικ με μήλο.

    Με τα μήλα στην εποχή τους, αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αξιοποιήσεις τα φρέσκα φρούτα και να δημιουργήσεις ένα νόστιμο και θρεπτικό επιδόρπιο. Η προσθήκη σκόνης πρωτεΐνης με γεύση βανίλια αυξάνει την περιεκτικότητα του κέικ σε πρωτεΐνη, βοηθώντας στην καταπολέμηση της πείνας και στην ανάπτυξη των μυών. Χρησιμοποιώντας φλούδα μήλου, προσθέτει επιπλέον φυτικές ίνες στη συνταγή.

     Κάθε φέτα αυτού του απολαυστικού κέικ περιέχει 157 θερμίδες και 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, συμβάλλοντας στην ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη των 45 γραμμαρίων για τις γυναίκες και 55 γραμμαρίων για τους άνδρες.

    Συνταγή για υγιεινό κέικ μήλου με λίγες θερμίδες

    Υλικά

    3 μεσαία αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    160 ml γάλα
    3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    35 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    30 γραμμάρια πρωτεϊνική σκόνη βανίλιας
    2 κουταλιές της σούπας μέλι
    1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    Μια πρέζα αλάτι
    4 γλυκά μήλα

    Οδηγίες

    •  Χτυπήστε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, εκτός από το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη.
    • Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Βεβαιωθείτε ότι οι φέτες μήλου είναι πολύ λεπτές, καθώς αυτό είναι απαραίτητο για την επιτυχία της συνταγής.
    • Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ στη ζύμη, ανακατέψτε απαλά με τις φέτες μήλου σε στρώσεις και τοποθετήστε σε ένα ταψί 2 λίτρων.
    • Ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη στην κορυφή του ταψιού και ισιώστε την επιφάνεια.
    • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
    • Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε και το αφήσετε να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.
    • Η μηλόπιτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να την σερβίρετε, μπορείτε να κόψετε μια φέτα και να την ζεστάνετε σε ένα τηγάνι από την κάθε πλευρά μέχρι να καραμελώσει και να την σερβίρετε με γιαούρτι.
    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η ιστορία της Αν με το… “στάσου μύγδαλα”

    Γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1949 στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας....

    Ενδοαντίληψη: Μαθαίνοντας να ακούμε το σώμα μας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%bf%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%cf%84/

    Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε πίτσα, σύμφωνα με τους επιστήμονες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b5%cf%8d%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5-%cf%80%ce%af/

    Πως είναι να υπηρετείς στην Ελβετική Φρουρά του Πάπα

    Ήταν τέλη του 15ου αιώνα. Οι Ελβετοί μισθοφόροι είχαν...