Συνταγή για ζουμερά λουκάνικα με πατάτες – Ένα απολαυστικό πιάτο, έτοιμο σε 30-60 λεπτά

    Ημερομηνία:

    Ανακαλύψτε τη μαγεία της μεσογειακής κουζίνας με αυτή τη συνταγή για ζουμερά λουκάνικα με πατάτες από τον Rick Stein. Ο διάσημος σεφ, γνωστός για τις ρίζες του στην Κορνουάλη, μας ταξιδεύει στην Ιταλία και παρουσιάζει ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα.

    Αυτό το πιάτο, εμπνευσμένο από τα ταξίδια του Rick Stein στην Ιταλία, αποτελείται από λουκάνικα κοκκινιστά και «λεμονάτες πατάτες». Τα φύλλα δάφνης προσθέτουν μια νότα αριστοκρατίας σε αυτό το πιάτο, καθιστώντας το ιδανικό για ένα βραδινό γεύμα ή ένα απολαυστικό πιάτο με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, το Σαββατοκύριακο. Απαιτεί 30 λεπτά έως μία ώρα μαγειρέματος.

    Υλικά

    • 450 γρ. λουκάνικα
    • 4 κουταλάκια της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και λεπτές φέτες
    • 2 σκελίδες σκόρδου, λεπτές φέτες
    • 750 γρ. μικρές πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
    • Μισό λεμόνι, ξεφλουδισμένο ξύσμα και μόνο χυμός
    • 4 φρέσκα φύλλα δάφνης
    • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 120ml νερό

    Οδηγίες

    1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180C. Στη συνέχεια προετοιμάστε τα υλικά σας. Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στη μέση και σε λεπτές φέτες.
    2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε τέταρτα, στη συνέχεια αφήστε τις στην άκρη. Ξύστε και στύψτε το λεμόνι για αργότερα, μετά προχωρήστε στα λουκάνικα.
    3. Πάρτε ένα πυρίμαχο σκεύος 26 εκατοστών και ζεστάνετε ένα κουταλάκι της σούπας λάδι σε αυτό.
    4. Προσθέστε τα λουκάνικα στο πιάτο και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα στην άκρη.
    5. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και άλλο ένα κουταλάκι της σούπας λάδι στο σκεύος και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
    6. Ανακατέψτε τις πατάτες, τα λουκάνικα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φύλλα δάφνης και το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποφύγετε τους μίσχους.
    7. Ρίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
    8. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι και το νερό, καλύψτε καλά με το καπάκι και ψήστε για 30 έως 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
    9. Αφαιρέστε το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μαϊντανό πριν σερβίρετε.
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/2/2025

    Τα τέσσερα παιχνίδια για την 24η αγωνιστική της Super...

    Βασίλης Καυκόπουλος: Επικίνδυνο σημείο στον Αλισσό – Άμεση ανάγκη μέτρων

    του Βασίλη Π. Καυκόπουλου Πολλοί είναι οι κάτοικοι, Άνω και...
    Best Shop