ΣΥΝΤΑΓΗ: Γίγαντες φούρνου με μείγμα tikka masala και ελιές

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 4

    • 300 γρ. γίγαντες
    • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 30 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
    • 80 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
    • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
    • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
    • 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
    • 1 κουτ. γλυκού κοφτή πελτέ ντομάτας
    • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
    • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου
    • 1 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών tikka masala
    • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών garam masala
    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος, για το σερβίρισμα
    • 12 ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση, χωρίς κουκούτσι
    • αλάτι

    Αυτή τη φορά στρώνουμε το νηστίσιμο τραπέζι με όσπρια και έθνικ μπαχαρικά αρώματα…

    Βήμα 1

    Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τους γίγαντες να μουλιάσουν σε μεγάλο μπολ με νερό για 23 ώρες. Την επομένη, σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, το πράσο και τα μπαχαρικά για να βγάλουν όλο το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύοντας καλά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τους γίγαντες, τον ζωμό και την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5΄.

    Βήμα 2

    Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του σκεύους σε ένα ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 140°C για 2,5-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τα τελευταία 15΄ αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε τις μαύρες ελιές.

    Βήμα 3

    Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

    Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio M

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτός είναι ο Πατρινός επιχειρηματίας που πήρε το κατάστημα που έκλεισε στη Ρήγα Φεραίου – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1-2/

    Ποια περιοχή της Πάτρας απεικονίζεται στην φωτογραφία;

    Πρόκειται για την Εγλυκάδα

    ΠΑΤΡΑ: Που ήταν αυτό το κτίριο που στέγαζε την Εθνική Τράπεζα το 1900;

    Άποψη της οικίας Χαϊδόπουλου, όπου στεγαζόταν η Εθνική τράπεζα,...

    ΠΑΤΡΑ: Κάνει θραύση το βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ζακυνθινού

    Ο Διονύσης Ζακυνθινός με εξήντα κομμάτια παζλ στήνει και...