ΣΥΝΤΑΓΗ: Η τέλεια μακαρονάδα με κιμά

    Ημερομηνία:

    Ποιος δεν υποκλίνεται στη νοστιμιά μιας καλοφτιαγμένης μακαρονάδας με κιμά; Πόσο μάλλον στην τέλεια εκδοχή της!

    Υλικά

    1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
    3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    400γρ. κιμά μοσχαρίσιο (σπάλα)
    400γρ. κιμά χοιρινό από μπούτι
    150γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο
    1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
    1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
    ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
    ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
    1 φύλλο δάφνη
    1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
    600γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
    500γρ. ζωμό κρέατος
    2 κουτ. σούπας πετιμέζι
    παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο για το σερβίρισμα
    λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Διαδικασία

    Βήμα 1
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει καλά. Προσθέτουμε τους κιμάδες και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζουμε τον κιμά σε μπολ και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το λάδι.

    Βήμα 2

    Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τις λιαστές ντομάτες. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Βήμα 3
    Προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον, τη δάφνη, την πάπρικα, τις ντομάτες, τον ζωμό, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.

    Βήμα 4
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι σε πιάτα και από πάνω τον κιμά, παρμεζάνα και βασιλικό.

    Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε φίλους όσο μεγαλώνουμε;

    Οι φίλοι μας είναι οι θαυμαστές μας και εμείς...

    Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη σος και στο ντρέσινγκ;

    H σος και το ντρέσινγκ είναι δύο όροι που συχνά προκαλούν...

    Το σεξ σήμερα: Λιγότερες επαφές, περισσότεροι σύντροφοι και νέα πρότυπα – Αποκαλυπτική μελέτη

    Σημαντικές διαφορές στη σεξουαλική συμπεριφορά παρουσιάζουν οι ενήλικες του...

    Τα φαγητά «των φτωχών»: 6 παραδοσιακά πιάτα που τα πήρε ο χρόνος

    Παραδοσιακά φαγητά με τα οποία μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων. Που χόρταιναν τους...