ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοκκινιστό μοσχαράκι chili style

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για το κοκκινιστό

      • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
      • 5 κομμάτια οσομπούκο
      • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
      • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
      • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
      • 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι, σε σκόνη
      • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
      • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
      • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα, αποξηραμένη
      • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, αποξηραμένο
      • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
      • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
      • 150 γρ. χυμό ντομάτας
      • 500 ml ζωμό κρέατος ή λαχανικών
      • αλάτι, μαύρο πιπέρι

    Επιπλέον, θα χρειαστούμε

      • 200 γρ. μαύρα ή κόκκινα φασόλια
      • 150 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
      • 50 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο
      • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
      • λίγες πιπεριές, σε φέτες
      • 2 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί, τριμμένο

    Για το σερβίρισμα

    • τορτίγιες
    • αβοκάντο
    • γιαούρτι
    • ρύζι, βρασμένο
    GLEARNET

    Φτιάχνουμε μοσχαράκι κοκκινιστό με έθνικ χαρακτήρα και ξετρελαίνουμε μικρούς και μεγάλους με τη νοστιμιά του.

    Βήμα 1

    Κοκκινιστό: Σε φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές του μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, την πιπεριά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1΄ και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

    Βήμα 2

    Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον χυμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες ώστε όταν έχει μαγειρευτεί, να έχει μείνει με τη σάλτσα του και να ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο. Ελέγχουμε τακτικά τα υγρά του κοκκινιστού. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό ζωμό. Κατόπιν, με ένα πιρούνι ξεψαχνίζουμε και σπάμε το κρέας αφαιρώντας το κόκκαλο.

    Βήμα 3

    Όσο είναι καυτό το φαγητό, προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει.

    Βήμα 4

    Σερβίρουμε αμέσως το μοσχαράκι σε μεγάλη βαθιά πιατέλα προσθέτοντας τον κόλιανδρο, τις πιπεριές και το τυρί. Συνοδεύουμε με τορτίγιες, αβοκάντο, γιαούρτι ή με ρύζι βρασμένο.

     

    Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αριστοτέλης Ωνάσης: Το ιστορικό δώρο του που βρέθηκε σε πανέρι παλαιοπώλη

    Όταν ο Θεσσαλονικιός ιστορικός Λεόν Σαλτιέλ ανακάλυπτε στο πανέρι...

    Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις – Απέπλευσε από τη Σμύρνη

    Το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος Πίρι Ρέις απέπλευσε από το...