ΣΥΝΤΑΓΗ: Κόκορας με σάλτσα πιπεριάς και φασολάκια

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 4

    • 1 κόκορα, σε μικρά κομμάτια
    • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον
    • 2 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
    • 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
    • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
    • 500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
    • 400 γρ. φασολάκια πράσινα φρέσκα
    • 20 φύλλα βασιλικό φρέσκο
    • 150 γρ. ξηρό ανθότυρο, τριμμένο
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι

    Μια γευστική συνταγή για όσους αγαπούν το πάντρεμα των λαχανικών με το κοτόπουλο.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κόκορα. Σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τον κόκορα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον μισό ζωμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι.

    Βήμα 2

    Ψήνουμε στον φούρνο τις πιπεριές για 15΄ στους 200° C στο γκριλ. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη για 5΄ και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πολτοποιούμε σε μπλέντερ.

    Βήμα 3

    Προσθέτουμε τον πουρέ πιπεριάς στην κατσαρόλα μαζί με τα φασολάκια και τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύουμε για 25΄ ακόμη. Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε με ξηρό ανθότυρο και επιπλέον ελαιόλαδο.

    Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η νέα όπερα του Βιετνάμ είναι ένα αριστούργημα του Ρέντσο Πιάνο

    Από το ψηλόλιγνο Maison Hermès στη Γκίνζα, με τα...

    Ο κανόνας του 37%: Πόσους ανθρώπους πρέπει να γνωρίσεις πριν «κατασταλάξεις»;

    Όλοι ψάχνουμε τον έρωτα της ζωής μας ή έστω...

    Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

    Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 11:40 το βράδυ της Τετάρτης...

    Λούβρο: Ακόμα πέντε συλλήψεις για την κλοπή των βασιλικών κοσμημάτων

    Ραγδαίες είναι εξελίξεις σχετικά με την κλοπή του αιώνα στο Μουσείο του...