ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχανόρυζο με χούμους γλυκοπατάτας

    Ημερομηνία:

    Ένα άκρως γευστικό πιάτο, με πρωταγωνιστές το ρύζι και δύο ακόμη υλικά που χαρακτηρίζουν αυτή την εποχή. Το λάχανο και τη γλυκοπατάτα.

    Βήμα 1

    Χούμους: Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο τις γλυκοπατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και κρατάμε τη σάρκα. Τις τοποθετούμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του χούμους εκτός του νερού. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο-λίγο νερό μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα ενός χούμους.

    Βήμα 2

    Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το πράσο και το σκόρδο. Επειτα προσθέτουμε το λάχανο, λίγο αλάτι και αφήνουμε να τσιγαριστεί και να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε το ρύζι και τόσο νερό όσο να το σκεπάσει συν λίγο παραπάνω. Σιγοβράζουμε και όταν χρειαστεί προσθέτουμε ξανά λίγο νερό. Μόλις βράσει το ρύζι και χυλώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις καυκαλήθρες, τον δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το χούμους στο πιάτο και σερβίρουμε στο κέντρο το λαχανόρυζο.

    Βήμα 3

    Το χούμους της γλυκοπατάτας θέλει ελάχιστο χυμό λεμονιού. Η γλύκα του σε λεπτή στρώση στη βάση του πιάτου, τονώνει τα αρώματα του λαχανόρυζου.

     

    Styling: Κατερίνα Λυκουρέση Food styling: Μ. Γεωργιάδης Φωτογραφίες: Studio M.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποιοι και πόσοι είναι οι Ελληνες δωδεκαθεϊστές και τι κρύβεται πίσω από τις χλαμύδες τους

    Τα Προμήθεια, τα οποία τελούνται με μεγαλοπρέπεια άπαξ του...

    Λειτουργία ξανά στον προφήτη Ηλία στη Δαμασκό ένα μήνα μετά το αιματοκύλισμα

    Έναν μήνα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο ναό του Προφήτη...

    ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΤΣΙΚΑ: Η ευχή της με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου

    Με μια θερμή και συμβολική ανάρτηση, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής...

    Η συγκινητική ιστορία του Aljuma Kebbeh που έφτασε στα Καλάβρυτα από την Γκάμπια

    Μια ξεχωριστή ιστορία ζωής εκτυλίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια...