ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχανόρυζο με χούμους γλυκοπατάτας

    Ημερομηνία:

    Ένα άκρως γευστικό πιάτο, με πρωταγωνιστές το ρύζι και δύο ακόμη υλικά που χαρακτηρίζουν αυτή την εποχή. Το λάχανο και τη γλυκοπατάτα.

    Βήμα 1

    Χούμους: Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο τις γλυκοπατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και κρατάμε τη σάρκα. Τις τοποθετούμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του χούμους εκτός του νερού. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο-λίγο νερό μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα ενός χούμους.

    Βήμα 2

    Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το πράσο και το σκόρδο. Επειτα προσθέτουμε το λάχανο, λίγο αλάτι και αφήνουμε να τσιγαριστεί και να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε το ρύζι και τόσο νερό όσο να το σκεπάσει συν λίγο παραπάνω. Σιγοβράζουμε και όταν χρειαστεί προσθέτουμε ξανά λίγο νερό. Μόλις βράσει το ρύζι και χυλώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις καυκαλήθρες, τον δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το χούμους στο πιάτο και σερβίρουμε στο κέντρο το λαχανόρυζο.

    Βήμα 3

    Το χούμους της γλυκοπατάτας θέλει ελάχιστο χυμό λεμονιού. Η γλύκα του σε λεπτή στρώση στη βάση του πιάτου, τονώνει τα αρώματα του λαχανόρυζου.

     

    Styling: Κατερίνα Λυκουρέση Food styling: Μ. Γεωργιάδης Φωτογραφίες: Studio M.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Φοβούνται ότι θα πληρώσουν οι μεριδιούχοι

    Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος των μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας Αθ....

    ΠΑΤΡΑ: Να ελεγχθούν τα δένδρα στα Ψηλαλώνια

    Μήπως θα πρέπει να ελεγχθούν από τον τομέα Πρασίνου...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτό είναι το κορίτσι που “έπιασε” 19.250 μόρια στις πανελλαδικές

    Μία από τις μεγαλύτερες βαθμολογίες (19.250) στη Δυτική Ελλάδα...

    ΠΑΤΡΑ: Βρείτε ένα τρόπο… επικοινωνίας

    Το σίριαλ του Δημοτικού Συμβουλίου... επαναλήφθηκε και εκτός συνεδριάσεων....