ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαγός στιφάδο, αλλά στον φούρνο

    Ημερομηνία:

    Χωριό, βουνό, τζάκι. Αυτοί είναι οι συνειρμοί που έρχονται στο μυαλό του σεφ Θανάση Τάσσου όταν ετοιμάζει αυτό το φαγητό. Μας το σέρβιρε στη σαλοτραπεζαρία του ξενοδοχείου της οικογένειάς του στο Μπουραζάνι της Κόνιτσας, μια περιοχή με παρθένα γεωπάρκα, σε μια κοιλάδα ανάμεσα στα θηριώδη βουνά του Γράμμου, της Τύμφης και της συνοριακής Νεμέρτσικα, που τη διατρέχουν οι ποταμοί Αώος και Σαραντάπορος.

    30′ προετοιμασία
    1 ώρα και 30′ ψήσιμο
    8′ αναμονή
    Σύνολο: 2 ώρες και 8′

    Υλικά

    Μερίδες: 6

    Για τη μαρινάδα

    Διαδικασία

    1. Για να ετοιμάσουμε τον λαγό στιφάδο σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, μαζί με 700 ml νερό βάζουμε τον λαγό και ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί παντού.
    2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 4 έως 8 ώρες, να μαριναριστεί.
    3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C.
    4. Παίρνουμε λίγο από το υγρό της μαρινάδας και ανακατεύουμε τον πελτέ μέχρι να διαλυθεί.
    5. Αδειάζουμε τον αραιωμένο πελτέ, τη μαρινάδα με τον λαγό, τα κρεμμυδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί και το ανακινούμε καλά ώστε να αναμειχθούν.
    6. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο λαγός και να μελώσει η σάλτσα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: «Μιλώντας στα παιδιά της πόλης για τον Πολιούχο»

    Ημερίδα με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά της πόλης για...

    Νέος νόμος στην Κίνα: Μόνο οι πτυχιούχοι μπορούν πλέον να μιλούν για «σοβαρά θέματα» στα social media

    Η Κίνα υιοθέτησε έναν νέο νόμο που αλλάζει ριζικά...

    Λαμία: Φορτηγό συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και το έριξε μέσα σε χαντάκι ΒΙΝΤΕΟ

    Ένα σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 13:45 το...

    Πάτρα: “Λάθος που στοίχισε 55.000 ευρώ χωρίς πολιτική ευθύνη” τονίζει το σπιράλ

    Για "δημοτικό λάθος που στοίχισε στον Δήμο Πατρέων 55.000 ευρώ"...