ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαγός στιφάδο, αλλά στον φούρνο

    Ημερομηνία:

    Χωριό, βουνό, τζάκι. Αυτοί είναι οι συνειρμοί που έρχονται στο μυαλό του σεφ Θανάση Τάσσου όταν ετοιμάζει αυτό το φαγητό. Μας το σέρβιρε στη σαλοτραπεζαρία του ξενοδοχείου της οικογένειάς του στο Μπουραζάνι της Κόνιτσας, μια περιοχή με παρθένα γεωπάρκα, σε μια κοιλάδα ανάμεσα στα θηριώδη βουνά του Γράμμου, της Τύμφης και της συνοριακής Νεμέρτσικα, που τη διατρέχουν οι ποταμοί Αώος και Σαραντάπορος.

    30′ προετοιμασία
    1 ώρα και 30′ ψήσιμο
    8′ αναμονή
    Σύνολο: 2 ώρες και 8′

    Υλικά

    Μερίδες: 6

    Για τη μαρινάδα

    Διαδικασία

    1. Για να ετοιμάσουμε τον λαγό στιφάδο σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, μαζί με 700 ml νερό βάζουμε τον λαγό και ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί παντού.
    2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 4 έως 8 ώρες, να μαριναριστεί.
    3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C.
    4. Παίρνουμε λίγο από το υγρό της μαρινάδας και ανακατεύουμε τον πελτέ μέχρι να διαλυθεί.
    5. Αδειάζουμε τον αραιωμένο πελτέ, τη μαρινάδα με τον λαγό, τα κρεμμυδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί και το ανακινούμε καλά ώστε να αναμειχθούν.
    6. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο λαγός και να μελώσει η σάλτσα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγωγή κατά την OpenAI κατέθεσε η οικογένεια 16χρονου κατηγορώντας το ChatGPT για την αυτοκτονία του

    Η οικογένεια ενός εφήβου που αυτοκτόνησε τον περασμένο Απρίλιο,...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Ηταν μόνο 28 ετών…! Ο δρόμος πήρε το όνομά του – ΦΩΤΟ

    Ανείπωτη θλίψη είχε προκαλέσει η είδηση του θανάτου του...

    AΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ: Δείτε πότε θα γίνουν οι αντιδρομήσεις στην Πάτρα

    Από το καλοκαίρι του 2026 θα εφαρμοστούν εντέλει στην...

    Ακίνητα: Χωρίς ΦΠΑ παραμένουν οι νέες οικοδομές και η αντιπαροχή

    Την ώρα που η οικοδομική δραστηριότητα καταγράφει πτώση καθώς...